Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Ovo je 5 znakova da trebate dati otkaz

"Imam posao, plaća stiže na vrijeme, nije ništa specijalno, ali imam posao", je li i vama ovo prošlo kroz glavu?
11. travnja 2016. u 09:51 17 komentara 28850 prikaza
Posao i rad u uredu. Radnici
Foto: Thinkstock

Zamislite da radite ono što volite, za to ste dobro plaćeni i imate super ekipu oko sebe?

Zvuči vam utopijski? 

Ne mora biti. Mnogi su u potrazi za bilo kakvim poslom, ali ako ste se dobro namjestili u nekoj uredskoj stolici već neko vrijeme, vjerojatno ni ne pomišljate na nikakve promjene.

"Imam posao, plaća stiže na vrijeme, nije ništa specijalno, ali imam posao!"

Je li i vama ovo prošlo kroz glavu? 

Ovo je 5 znakova da je vrijeme da date otkaz i potražite ipak nešto drugo. 

Ni naprijed, ni nazad

Nalazite se u statusu quo. Godinama ste u istoj firmi i niste se pomaknuli ni korak dalje sa svoje pozicije. Niste dobili ni povišicu. Ako želite napraviti neki napredak u svojoj karijeri dok još imate vremena, vrijeme je za promjenu posla. 

Ne učite ništa novo

Ne razvijate se i nemate priliku educirati se i napredovati. Tapkate na jednom mjestu. Nije bitno samo u svom životopisu upisati svoj dugogodišnji staž, ono što znate i što možete pružiti nekoj firmi i poslodavcu može vas odvesti korak dalje, ili čak i dva, od trenutačne pozicije. Ako nemate priliku za učenje, potražite posao koji će vam to omogućiti. 

Primjećujete nezadovoljstvo drugih

Ako vidite da vaši kolege češće odlaze na kave i izbivaju s posla, vjerojatno nisu zadovoljni na svom radnom mjestu pa "bježe" koliko god je moguće. Istovremeno, vjerojatno traže bolju priliku. To je i vama pokazatelj da postoje i drugi poslodavci koji će vjerojatno više cijeniti vaš trud i ulaganje. Na vama je samo da se odlučite i napravite potrebne korake. 

Promjene kadrova na čelnim pozicijama

Ako se u vašoj firmi često događaju promjene u rukovodstvu, ljudi odlaze, neki novi dolaze, rade se  promjene poslovanja, to je znak da se pokušava nešto promijeniti jer postojeća situacija u poslovanju nije zadovoljavajuća. A zašto biste onda vi ostajali u toj tvrtki? Vrijeme je za odlazak dok brod još nije potonuo...

Ne osjećate se dobro

Znate onaj osjećaj kada vam je jednostavno već svega dosta? Nemate onda što više čekati. Vjerojatno se taj osjećaj neće promijeniti, to znate i sami. Vrijeme je za odlazak na drugo radno mjesto...

>>Jednostavni načini da i u uredu izgubite pokoji neželjeni kilogram

Gorenje WaveActive
ONI RADE DOK SE VI ODMARATE
Kako život učiniti jednostavnijim?

A1 izdvaja za Vas

 • strsljen2013:

  Vrijeme je da ovaj "novinar" da otkaz i ode bilo gdje samo neka ne piše više tekstove.

 • Avatar messerschmidt
  messerschmidt:

  Tko piše ove članke? Sotonisti? Pa ako ćemo gledati 99% hrvatskih radnih mjesta, situacija je identična opisanom. Ako damo otkaz, nećemo naći ništa bolje, tj. nećemo se uopće zaposliti, a tada nam je jedno od rješenja štrik oko vrata kao ... prikaži još!kao jedino sigurno mjesto, i to u paklu.

 • zil.ivss:

  članak je obična idiotarija ...poprilicno udaljeno od realne zivotne situacije u ovoj nazovi republici ...