Naslovnica Lifestyle Kućne čarolije

Ovo je praktično za znati: Osim odjeće u perilici za rublje možete oprati još štošta

U perilicama za rublje ne mora se prati samo odjeća. Mogu se prati različite stvari, a jedino je važno obratiti pozornost na temperaturu vode
20. srpnja 2019. u 18:09 4 komentara 13453 prikaza
Foto: Shutterstock

Danas je nezamisliv život bez perilice za rublje, a osim odjeće u njoj se mogu prati i razne druge stvari. Na primjer, tenisice, krpe za čišćenje ili pak podloga za miš.

Vrećice za kupovinu

 | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock

Platnene vrećice za kupovinu odličan su izbor jer osim što se mogu koristiti više puta, jednako tako se i smanjuje korištenje plastičnih vrećica koje štete okolišu. Možda vam nije palo na pamet ponekad i oprati te vrećice, ali bilo bi dobro. Ubacite ih u perilicu rublja.

male promjene Neugodan zadah: Kako ga se riješiti uz pomoć nekoliko jednostavnih trikova

Kuhinjski dodaci

Kuhinjske krpe ili rukavica s kojom vadite vrući lim za pečenje iz pećnice također se mogu oprati u perilici za rublje.

Prostirke za vježbanje

 | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock

Ove su podloge poprilično prljave, posebice ako ih koristite dulje vremena. Operite ih u perilici rublja. Dodajte pokoji ručnik u bubanj s prostirkom i pazite da ne stavljate na program s jakom centrifugom i vrućom vodom.

čišćenje korisno Ne bi vam nikada palo na pamet da ovako možete očistiti mrlje. Genijalno!

Podloga za miš

Podlogu za miš potrebno je očistiti s vremena na vrijeme. Najjednostavniji način - ubacite u perilicu na program za osjetljive tkanine.

Tenisice

 | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock

Pranje tenisica može biti prava muka i potrebni su sati da ih ručno očistite. Ubacite ih u perilicu na program s hladnom vodom, odnosno na niskoj temperaturi, skupa s pokojim odjevnim predmetom.

kućne čarolije Majka otkrila jednostavan način kako očistiti kauč pošaran kemijskom

Šilterice i kape

Ubacite šilterice i dodatke za kosu u mrežicu za pranje grudnjaka i pokrenite program za osjetljive tkanine, na niskoj temperaturi vode.

Zavjese za kadu

 | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock

Zavjese za kadu s vremenom postanu prljave i pune kamenca od vode. Provjerite deklaraciju na kojoj se temperaturi mogu prati, a ako nema oznake, birajte program za ručno pranje rublja, odnosno onaj za osjetljive tkanine na nižim temperaturama.

Pogledajte kako se odijenuti za razgovor za posao:

Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

  • marijanka:

    joj joj joj otkrili ste toplu vodu.Pa to perem vec godinama .Zar vam stvarno trebaju takvi tekstovi ili nemate i neznate sto pisati?Presmjesno

  • Hope123:

    Ako ovo nekom treba govorit, pitanje Je kakva je to Zena

  • Immanuell:

    Zaboravili ste reći da se tako peru i plišane igračke bez batetijskog uloška. Moj sin npr ima ravno 7 punjenja bubnja plišanim igračkama i ne znam što bih da ne postoji perilica. "Savjet" o pranju tenisica i "još po kojeg ... prikaži još! komada odjeće" u isto vrijeme zaboravite; ako perete tenisice, tada perite samo tenisice, ne stavljajte ništa više u bubanj s tenisicama.