Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljivo

Ovo je posljedica seksa koja se zadržava još 48 sati nakon odnosa

seks
Foto: Thinkstock
1/5
05.07.2017.
u 20:45

Tijekom seksa otpušta se oksicotin, hormon za koji je poznato da djeluje tako da partneri postaju prisniji.

Redovan seks osigurat će vam bolji san, smanjiti stres, potrošiti nešto kalorija, ali i još mnogo više.

Studija je otkrila da muškarci koji imaju seksualne odnose više od dva puta tjedno, imaju manji rizik od srčanog udara u odnosu na muškarce koji vode ljubav jednom mjesečno ili rjeđe.

Osim toga, ne samo da će seks poboljšati raspoloženje već će djelovati tako da se lakše nosite sa stresom i budete sretniji.

A upravo taj osjećaj sreće nakon seksa ono je što se teško može skriti. To je onaj poznati postseksualni "sjaj" koji otkriva da ste nedavno imali seksualni odnos. 

Ali koliko nedavno? 

Upravo to je zanimalo znanstvenike koji su istraživali koliko dugo nakon seksa ostaje "vidljiv" taj sjaj koji otkriva i više nego biste možda željeli. Tijekom seksa otpušta se oksitocin, hormon za koji je poznato da djeluje tako da partneri postaju prisniji. 

Sudionici istraživanja podijeljeni su u dvije skupine, jednu je činilo 96 parova, a drugo njih 118. Oni su tijekom dva tjedna bilježili svoje seksualne aktivnosti, razinu zadovoljstva tijekom odnosa i svojih međusobnih odnosa. U prosjeku parovi su tijekom dva tjedna imali odnose četiri puta. Bez obzira na dob, spol, osobnost ili učestalost odnosa, partneri su prijavljivali veći osjećaj sreće u naredna dva dana nakon seksa. Oni koji su prijavljivali "jači sjaj" nakon seksa imali su i sretniju vezu sa svojim partnerom i nakon proteka šest mjeseci veze u odnosu na one parove koji nisu osjećali intenzivni postseksualni osjećaj sreće, navodi se u rezultatima istraživanjima objavljenim u časopisu Psychological Science.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Maxich
Maxich
21:45 05.07.2017.

Vrijedi li to i za masturbaciju? Ili je tvar u zdravom ljubavnom odnosu?

OV
Ovozemaljski
00:41 06.07.2017.

Ovo je ipak bolje nego kad to "strucnjaci" kazu. Znanstvenici su ipak mjerodavniji.

Avatar franjolino
franjolino
01:45 06.07.2017.

Koja budala i zbog cega radi ta istrazivanja....fuj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije