Ovo je originalni recept za samoborske kremšnite: Evo u čemu je glavna tajna pripreme
Treba znati točno koliko dugo miksati smjesu, ako predugo ostane na vatri, postaje gušća i to onda nije samoborska kremšnita. Pravilno pripremljena krema po gustoći je slična svježem pudingu, a za to je potrebno između 12 i 15 minuta žustrog miješanja pjenjačom, otkriva Ivančica Vitko, iskusna majstorica zanata iz slastičarnice "U prolazu"
Komentari 13
Općenito mi je to zadnji kolač koji jedem u slasticama a ove tople samoborske sam jeo jednom i nikad više
Davno sam ih probao. Jedne od gorih (brašnaste, tople). Nikad više.
Ovo na slici su dreknikaj kremšnite, a ne samoborske. Krema je žućkasta sa žutim kvrgicama što upućuje na lošu izradu.
Daleko najlošije kremšnite koje sam ikad probao. Nažalost većini zagrebčanaca uz malo marketinga može se svašta prodati
Najbolje su kod Ćamila
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Nešto je sigurno namjerno ispušteno! Što je ok, ne vjerujem da bi ga samo tako dali.