Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Ljubav & veze

Ovo je najstariji par koji je tražio razvod braka: U 99. godini doznao da ga je supruga varala

Antonio i Rosa postali su najstariji bračni par koji je ikada zatražio razvod. Prije njih rekord je držao par iz Velike Britanije. Bertie i Jessie Wood razveli su se 2009. nakon 36 godina braka.
09. rujna 2020. u 12:30 2 komentara 5306 prikaza
Foto: Shutterstock

Gian Ettore Gassani, predsjednik i osnivač Talijanske akademije bračnih pravnika otkrio je kako postoje razni slučajevi rastave braka kao i razlozi koji su doveli do iste, ali najčešće su parovi u dobi do 50, 60 godina kada se odluče na takav potez. Ipak, postoje iznimke, a jedna takva je i slučaj ovog para. 

Antonio (99) i Rosa (96) vjenčali su se 1930-ih godina. On je rodom sa Sardinije, a bio je zapovjednik karabinjera u njezinom rodnom Napulju. Ljubav je trajala sve do 2011. godine kada je on, prije Božića, išao očistiti i pregledati staru komodu. U njoj je pronašao pisma koja prije nije vidio, a kada ih je počeo čitati otkrio je da ga je voljena Rosa varala. Bilo je to prije čak 60 godina, ali Antonio nije mogao podnijeti istinu koja je izašla na vidjelo.

Kada ju je suočio s pismima, sve je priznala. Molila ga je za oprost, ali on ju više nije gledao istim očima. Nakon više od 70 godina braka, petero djece, desetak unučadi i jednog praunuka Antonio je odlučio podnijeti zahtjev za razvod braka.

Pogledajte video kita u Velebitskom kanalu:

Nakon što je njihova priča završila u lokalnim novinama, a potom i šire, talijanska vlada je 2015. godine revidirala postupak razvoda smanjivši vrijeme čekanja za nesporne slučajeve s tri godine na šest mjeseci. 

Mnogi stariji bračni parovi kao da su to jedva dočekali jer se broj zahtjeva u dobnoj skupini iznad 65 godina povećao. Na primjer, jedan 90-godišnjak je zatražio razvod kako bi se mogao vjenčati s 30 godina mlađom ženom.

"Uvijek se nađu neki slučajevi koje prije nismo vidjeli, ljudi stariji čak i preko 80 godina traže razvod kako bi mogli započeti novi život", rekao je Gian Ettore Gassani.

Antonio i Rosa postali su najstariji bračni par koji je ikada zatražio razvod. Prije njih rekord je držao par iz Velike Britanije. Bertie i Jessie Wood razveli su se 2009. nakon 36 godina braka, prenosi The Vintage News.

Čari zagrebačke jeseni Užitak za sva osjetila Čari zagrebačke jeseni – raskošna priroda, najukusniji plodovi i beskrajna šumska prostranstva Mastercard Neprocjenjivo Kako ćemo ove zime lutati svijetom, učiti nove stvari od poznatih i ostati zdravi BIJESNA NEVJESTA Mladenka se potukla na vjenčanju: 'Ako je ovo vjenčanje, zamislite razvod' razvod Ostavio je bez objašnjenja Čitala novine pa otkrila zbog čega se rastala: 'Pa mi smo tada bili u braku'
Kaleigh Hendershot
sve se promijenilo
Gdje je danas Amerikanka koja se udala i preselila u Hrvatsku, o čemu je snimala brojne videe?
RIT Croatia
PROMO
Svakodnevno mjerimo razinu sigurnosti na našim kampusima
  • mmatrag:

    60 godina čuvati tuđa ljubavna pisma? Pa to baš i nije samo tako lako oprostiti

  • liliZG:

    ima nade i za mene ;)