Ovo je najčešća pogreška koju radite kada kuhate rižu
Kako biste izbjegli da riža bude ljepljiva i kašasta, ovo je način na koji biste je trebali kuhati...
Komentari 8
Mislim da je ovo sasvim pogrešan način. Uvijek kupujem rižu dugog zrna. Operem je u cjediljki,stavim malo ulja u lonac, zatim rižu i miješam rižu oko 2 minute da se posuši, zatim dolijem vode, hladne, 1:2,5, posolim, malo kurkume, pokrijem poklopcem i smanjim vatru na najmanje, jedva da krčka, i ne miješam više. Kuhana je kroz 15-20 minuta, sva voda ispari i riža je prelijepa i jako dobra. Kupujem uvijek istu, neku talijansku rižu (ne znam kako se zove) u Konzumu, nije čisto bijele boje, a nije ni skupa, nekih 8 kuna.
Ako cemo imati i rize kao kinezi, biti cemo sretni, saka rize na dan, ne treba ni doktora ni novaca, jedino placa na školjci,
riža mi je jako draga:)
Ovo je najčešća pogreška koju uz Boga I domoljubje radite kada kuhate rižu uz kopanje bez slusanja thompsonove muzike kao svoji na svome pokraj kontejnera koji je več u stranom vlasništvu.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
U ovom postupku su velike greške što riža nije dobro oprana i što se miješa nakon što voda provrije. U svakom slučaju ne slijediti ovaj postupak.