Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pogreška u koracima

Ovo je najčešća pogreška koju radimo u kupaonici, a nismo je ni svjesni

tuširanje
Foto: Thinkstock
1/2
08.09.2014.
u 12:00

Antiperspirant sprečava znojenje, no za najbolje djelovanje treba ga nanijeti navečer

Nanosite li antiperspirant nakon jutarnjeg tuširanja možda odlučite promijeniti rutinu nakon čitanja ovog članka.

Dr. Dee Anna Glaser, šefica Međunarodnog društva za pretjerano znojenje za Own Show otkrila je kako je to posve pogrešno te da je pravo vrijeme za "osvježenje" večer.

– Znojenje ćete najbolje kontrolirati pravim tajmingom pa antiperspirant trebate nanijeti prije odlaska u krevet. Dok spavamo do kože dolazi baš prava količina znoja, što potpomaže da se znoj "prikači" za aktivne sastojke proizvoda i spriječi daljnje znojenje, pojasnila je.

Dezodorans pak treba nanijeti ujutro.

Kad antiperspirant nanosite ujutro, razine bazalnog znoja su previsoke pa proizvod neće djelovati u svom maksimumu. Ako ste ga nanijeli navečer, liječnica tvrdi da nema potrebe da antiperspirant ponovno nanosite ujutro.

– Čak i ako se ujutro istuširate i obrijete pazuhe, nećete poništi učinkovitost djelovanja koju ste postigli nanošenjem proizvoda prije odlaska na počinak, kaže ona.

Antiperspirant sprečava znojenje, a dezodorans neutralizira neugodne mirise.

>>VIDEO: Provjerite zašto je potrebno kosu dva puta šamponirati

>>Tuširanje je mačji kašalj? Pet stvari koje vjerojatno radite krivo

Komentara 2

MX
Mister X
10:37 10.09.2014.

Koja bjeda u kupaonici eto vidimo Hrvati i Hrvatice kupaju sa kupačim kostimima i gaćama ! Posvala čitaocima ali lova ide i ide i tako !

LI
liliZG
14:08 09.09.2014.

nikad-alergija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije