Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pripazite!

Ovo je 5 najopasnijih darova koje možete darovati djeci za Božić, tvrdi liječnica

shutterstock
18.12.2023.
u 09:30

I, dok postoje sjajni darovi koji će pomoći da vaše dijete bude aktivno, poput nogometne lopte ili bicikla, postoje i drugi koji stvaraju više problema nego koristi.

Čokoladice u čarapama na Božić više ne dolaze u obzir, jer mladi danas traže darove koji nude malo više uzbuđenja. I dok postoje sjajni darovi koji će pomoći da vaše dijete bude aktivno, poput nogometne lopte ili bicikla, postoje i drugi koji stvaraju više problema nego koristi, prenosi Metro.

Dr. Meghan Martin, liječnica pedijatrijske hitne medicine, često govori o svom životu i vlastitoj djeci svojim TikTok pratiteljima kojih je 1,4 milijuna. Uoči Božića podijelila je pet najopasnijih darova koje roditelji mogu dati svojoj djeci.

 

@beachgem10 Top 5 gifts that can cause injuries in kiddos and land them in the ER fornthe holidays #Top5 #Christmas #Shopping #Dangerous #Emergency ♬ original sound - Beachgem10

Dugmaste baterije: Prvo, ako svojoj djeci planirate darovati igračke za Božić, izbjegavajte one s malim okruglim baterijama. "Pretinci za baterije zatvoreni su malim jeftinim vijcima, nije vrijedno rizika", rekla je. "Mogu doslovno ubiti djecu i to čine svake godine."

Gel-kuglice: Dr. Martin rekla je svojim pratiteljima da izbjegavaju i gel-kuglice jer one predstavljaju opasnost od gušenja i za djecu i za kućne ljubimce. "Vodene kuglice prodaju se kao senzorne igračke, ali ih mala djeca mogu progutati, one mogu postati veće i izazvati začepljenje crijeva", napominje.

VEZANI ČLANCI: 

Električni romobili: Ne iznenađuje da ni dr. Meghan nije obožavateljica električnih romobila. "Djeca voze prebrzo", objašnjava ona, "udare u izbočinu, odlete, ozlijede lice, ruke i glave".

Hoverboard: U hitnoj službi, iz godine u godinu, dr. Meghan upozorava da nakon Božića dobiva navalu ozljeda povezanih s hoverboardom — jednako opasnih kao i električni skuter, ako ne i više.

VEZANI ČLANCI: 

Trampolini: Ali, ne postoji božićni dar koji dr. Meghan mrzi više od trampolina. "Stavka broj jedan s popisa nikoga ne bi trebala iznenaditi, a to su trampolini", kaže. "Nije važno imate li mrežu, nije važno je li zakopan u zemlju. Većina ozljeda zapravo se dogodi na trampolinu."

Pripremite se za Božić: Evo kako zapakirati poklone da izgledaju savršeno i elegantno!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije