Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jednostavno i prirodno

Ovo esencijalno ulje odlično je za kosu: Spriječava perut, smanjuje masnoću kose...

shutterstock
06.10.2020.
u 15:01

Jedno je istraživanje pokazalo da je upotreba šampona koji je sadržavao ulje čajevca učinkovit način za poboljšanje blage do umjerene peruti.

Ulje čajevca jedan je od najdražih prirodnih sastojaka za njegu kože koji se često nalazi u sredstvima za pranje lica, u liječenju akni... Najčešće se koristi kao sredstvo za sprečavanje akni, ali je učinkovito i u njezi kose i vlasišta, prenosi MindBodyGreen. Stoga pogledajte koje su prednosti ulja čajevca:

Sprječava perut

- Ulje čajevca je jedan sastojak koji se nalazi u šamponima protiv peruti. Ima antibakterijska, protugljivična i protuupalna svojstva - rekao je dermatolog, Michael Hadley King.

Jedno je istraživanje pokazalo da je upotreba šampona koji je sadržavao ulje čajevca učinkovit način za poboljšanje blage do umjerene peruti. Skupina koja je koristila ulje četiri tjedna pokazala je poboljšanje simptoma od 41 posto (manje svrbeža, peruti itd.) U usporedbi s placebo skupinom, koja je imala 11 posto poboljšanja.

Sprječava nakupljanje 

Nakupljanje, bilo da je riječ o ulju, nečistoći, proizvodu ili onečišćenju, ostavlja brojne posljedice na kosi. Nakupljanje pokreće upalu, začepljuje folikule i može čak uzrokovati bol u tom području. A ponekad se nakupljanje događa na mjestu gdje ga jednostavni šampon možda neće ukloniti ili spriječiti.  Možete posegnuti šamponom s čajevcem. Čajevac je nevjerojatno učinkovit u otapanju i uklanjanju ulja i ostataka. Osim toga, zbog protuupalnih svojstava, može pomoći u smanjenju iritacije uzrokovane navedenim nakupljanjem.

Pomaže u rastu kose

Kada primijetite upalu i nakupljanje, takva stanja zajedno mogu ozbiljno oštetiti folikule dlake. Ako ovo traje dovoljno dugo, to može pridonijeti gubitku kose. Budući da ulje čajevca pomaže u održavanju vlasišta bistrim, može vam pomoći u izbjegavanju osipanja uzrokovanog upalom. Također, dobra masaža vlasišta čajevcem, kao što se pokazalo u studijama, pridonosi ponovnom rastu kose. 

Održava kosu sjajnom

Još jedna stvar koju uzrokuje nakupljanje - gubitak sjaja kose. Kada je kosa puna nečistoće, proizvoda i ulja, ona gubi svoj prirodni sjaj, a ulje čajevca čisti sve te nečistoće te tako pomaže i u vraćanju njezinog sjaja.

Novi suludi trend na TikToku: Ljudi ravanju zube rašpicom:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije