Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RITUALI PRIJE SPAVANJA

Ovih 5 stvari trebali biste napraviti svakog dana: učinit će vas uspješnijim, sretnijim i zdravijim, a traje 10 minuta!

Spavanje
Foto: Shutterstock
26.01.2017.
u 17:31

Zaboravite na jutarnju tjelovježbu ili meditaciju, put za životni napredak leži u načinu na koji odlazite u krevet

Stručnjaci za sreću i životni savjetnici Nick Goldberg i Janet Jones za Daily Mail su otkrili kojih bi 5 stvari trebali napraviti prije spavanja, kako bi postigli napredak, a pritom se osjećali uspješnijim, sretnijim i zdravijim. A trebat će vam manje od 10 minuta!

1. Vodite dnevnik zahvalnosti

Na kraju svakog dana zapišite tri stvari na kojima ste zahvalni, iako to bila puka zahvalnost sto ste živi i što ste prebrodili dan. Poželjno je dnevnik ili bilježnicu držati kraj kreveta i zapisivati u nju što god vam padne na pamet. Na taj ćete način pročistiti misli i postati kreativniji.

2. Pripremite nutritivni doručak

Napravite svježe iscijeđen sok ili smoothie i spremite ga u hladnjak za ujutro kako bi vas dočekao za doručak.

Možete pripremiti i bogat, hranjiv ručak kojeg ćete ponijeti sa sobom na posao i na taj se način rasteretiti brige o zdravoj prehrani tijekom dana.

3. Psihički se pripremite za prvu stvar koju ćete napraviti kad se ujutro probudite

Ako ujutro planirate vježbati, pripremite svoju odjeću za vježbanje i prije spavanja vizualizirajte kako ustajete i oblačite se. Svoju podlogu za jogu možete staviti odmah kraj kreveta kako je ne biste zaboravili!

4. Napišite svoju listu stvari koje morate napraviti idući dan

Na papir složite 5 stvari koje ćete obaviti idućeg dana. Također je poželjno svoje vrijeme isplanirati u vremenskim blokovima od 90 minuta, što je odlično za koncentraciju.

5. Nazovite dragu osobu

Tehnologija nam donosi puno prednosti kad su u pitanju oni najbliži koji nekad nisu uz nas. Običan telefonski poziv, ili još bolje - video poziv - pomoći će i vama i najbližima lakše utonuti u san i sretno započeti idući dan. 

>> Čovjeka čovjekom čini sreća, jesu li političari toga svjesni?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije