Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ups...

Ove stvari nikako nemojte raditi u gostima – ispadate jako nepristojni

Shutterstock
08.10.2020.
u 07:00

Možda niste ni svjesni da ste napravili neku od ovih stvari, ali time ste prekršili bonton lijepog ponašanja.

Odlučili ste pozvati drage prijatelje k sebi, ali su vas tijekom druženja neugodno iznenadili svojim postupcima. Malo su se previše opustili, nisu marili hoće li vam nešto zaprljati... Mnogi postupci gostiju domaćina mogu potpuno izbaciti iz takta i to do te mjere da više nikada ne pozove te iste ljude k sebi.

Kako prenosi Reader's Digest, pojavom pandemije sve više se gleda na odnos prehlađene osobe prema okolini, pa je tako dolazak u goste s promuklim glasom i kašljanjem na prvom mjestu groznih stvari koje gost može napraviti. 

Pravila ponašanja mijenjala su se kroz godine, ali i dalje je traženje hrane i pića koje nije ponuđeno jako nepristojno. Odmah iza toga ljude smeta kada se netko kod njih zadrži predugo. To ne znači da morate otići nakon sat vremena druženja, ali ako vidite da je atmosfera splasnula i da drugi ljudi također polako odlaze, krenite i vi. 

Pogledajte video: Milka i Vid uzgojili su bundevu tešku čak 120 kilograma!

Možda vam je ponuđeno alkoholno piće, ali pretjerati s njime i ponašati se nepristojno jer ste pijani zaista je nedopustivo jednako kao i prosipanje hrane ili prolijevanje tekućine.

Kašnjenje nitko ne voli, ali još gora stvar koju možete napraviti jest doći ranije. Ako vam je netko rekao da druženje počinje u 20 sati, držite se toga. Nikada ne znate što netko priprema, treba li se spremiti, očistiti kuću prije nego što vi dođete...

Rasprave gotovo nikad nisu dobra ideja, a pogotovo ne kada ste pozvani na druženje s prijateljima. Zaista nema mjesta za svađu o politici, vjerskim uvjerenjima i sličnim stvarima.

Ipak, to ne znači ni da trebate cijelo vrijeme šutjeti i biti na mobitelu – to je još jedna stvar od koje se domaćinima diže kosa na glavi.

Konobari otkrili koje stvari nikako ne vole da gosti rade:

1/10
Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
08:30 08.10.2020.

I ne davi ostale goste sa svojim pričama gdje si bio, što si vidio, što si kupio...koliko to košta, jer to zapravo nikoga ne zanima. Ne pokazuj satima svoje slike ili slike svoje obitelji/prijatelja na mobitelu jer ni to nikoga ne zanima. Možda jednu-dvije, onako usput, ali nekoga daviti sa time je razlog da se diskvalificiraš za "uzvratnu utakmicu". Ne pričaj ni o svome poslu jer to isto nikog ne zanima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije