Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRO I LAKO

Ove se jeseni lako doma riješite paukova: Nećete trebati skupe proizvode!

Shutterstock
06.09.2022.
u 10:30

Stručnjaci su podijelili sedam pametnih trikova za tjeranje paukova koji zaista djeluju

Kako se približava jesen sve češće susrećemo paukove, a premda ih većina neće napraviti nikakvu štetu, mnogi se tih malih stvorenja boje pa njihov pronalazak u kući može biti neugodno iskustvo. Zato su stručnjaci iz tvrtke End of Tenancy Cleaning, podijelili niz savjeta kojima ćete ih držati podalje od svog doma, a nećete morati kupovati skupe proizvode, piše Mirror.

Ubodi komaraca, čišćenje... Jeste li znali da pastu za zube možete koristiti i za ove genijalne stvari?

1/12

Ulje peperminta

Ovo ulje smatra se najboljom opcijom kada želite otjerati paukove iz doma jer je i znanstveno dokazano da ih odbija. Prema stručnjacima, to je zbog činjenice da pauci mirišu kroz svoje noge, pa će pobjeći čim ih udari taj prejaki miris peperminta. Stručnjaci savjetuju i da pomiješate ulje peperminta s vodom u bočici s raspršivačem, te da zatim poprskate područja u vašem domu za koja ste primijetili da su osjetljiva na paukove. No, ovo ulje treba izbjegavati ako imate kućne ljubimce jer nije dobro za njih.

Bijeli ocat

Bijeli ocat sadrži octenu kiselinu, za koju je poznato da smeta paukovima. Ovo također može biti dobra opcija za one koji imaju mačke ili pse, jer bijeli ocat nema štetne učinke. Stručnjaci preporučuju da u bočici s raspršivačem pomiješate pola mjerice octa i pola vode, te da poprskate po prozorima, kuhinji i svim ulazima gdje bi se pauci mogli ušuljati.

Kesteni

Za kestene se smatra da sadrže prirodno ulje koje odbija paukove, pa ako ih stavite na prozore i po kući, možete spriječiti paukove da uđu. 

Paljenje svijeća

Pauci nisu oduševljeni mnoštvom mirisa, uključujući limun, cimet i citronelu, što znači da bi mirisna svijeća mogla poslužiti. Također mrze i miris dima, pa ih gašenje svijeća također može otjerati. Stručnjaci preporučuju da svijeće stavite kod prozora, budući da su to glavna mjesta na koja će pauci ući. 

Agrumi

Paukovima su agrumi odbojni, pa zato stručnjaci tvrde da prskanje limunovog soka po kući može učiniti čuda u tjeranju ovih stvorenja. Osim toga, možete staviti i komadiće narančine kore na prozore. 

Gašenje vanjskih svjetala

Jaka svjetla ne privlače pauke izravno, ali privlače muhe, moljce i komarce kojima se oni hrane. Dakle, isključivanjem svjetala oduzet ćete im izvor hrane, pa će biti manje u iskušenju da se približe. 

Držite dom čistim i urednim

Paukove privlače mračna i pretrpana okruženja, pa im uredan i svijetao dom neće biti toliko privlačan. Također ne ostavljajte hranu okolo jer će to privući muhe i druge kukce koji će onda privući paukove.

Krpelji napadaju: Evo kako se možete zaštititi od ovog malog, ali opasnog nametnika!

Ključne riječi

Komentara 1

IN
invazijaleptira
11:16 06.09.2022.

Ne podnosim ih, najradije bih pozvala eko end da mi urade dezinsekciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije