Naslovnica Lifestyle Putovanja

Ovaj je hrvatski grad nominiran za najbolju europsku destinaciju 2016.

Hrvatske je tijekom prošle godine, kao TOP destinacije, bilo svuda u stranim medijima, a ti članci "vrištali su" svojim čitateljima: Hrvatsku jednostavno morate posjetiti!
20. siječnja 2016. u 13:24 26 komentara 31132 prikaza
Zadar
Foto: Filip Brala/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Advent u Zagrebu bio je i izvan očekivanja, a potvrdilo se to i titulom najbolje europske destinacije za advent. 

Hrvatska odavno nije "neka zemlja na periferiji" koju obilaze tijekom ljetne sezone tek susjedi i njihovi susjedi s konzervama pašteta i piva domaće proizvodnje. 

Hrvatske je tijekom prošle godine, kao TOP destinacije, bilo svuda u stranim medijima, a ti članci "vrištali su" svojim čitateljima: Hrvatsku jednostavno morate posjetiti!

Možda nam nakon prošle, tako uspješne turističke sezone, nije nužno potrebna, ali dobre promocije nikada nije dosta pa je i nova nominacija nekog hrvatskog grada za najbolju europsku destinaciju velika stvar. 

Nakon što je "ovacije" pokupila hrvatska metropola u prosincu, već s novim danima 2016. Zadar je u borbi za laskavu titulu najbolje europske destinacije u 2016. godini. 

Zadar je u konkurenciji 20 europskih gradova i nalazi se "u društvu"  Atene, Praga, Amsterdama, Kotora, Bruxellesa, Pariza, Novog Sada, Berlina, Plovdiva, Beča, Edinburgha, Madrida, Rima, Barcelone, Nikozije, Azora, Nantesa, Londona i Milana.

"Grad Zadar ima iznimnu povijesnu i kulturnu baštinu, to je grad turizma.", napisano je, između ostaloga, na stranicama European Best Destinations

Glasovanje za najbolju europsku destinaciju započinje danas 20. siječnja i traje do 10. veljače. Ovim putem pozivamo sve Zadrane, građane Republike Hrvatske i sve naše goste da glasuju za Zadar i time pridonesu uspjehu ove vrijedne kampanje za koju je dovoljno kliknuti na link www.vote.ebdest.in i odabrati grad Zadar. Pritom nije potrebna bilo kakva registracija na predmetnoj stranici.

 

>>Što se to dogodilo da su nas tek sad otkrili i Europljani? 

Elipso

 • Avatar banovina
  banovina:

  Hrvati Blagoslovljeni prelijepom zemljom i prokleti nesposobnim vladarima.

 • pravakuna:

  Lipi moj grade, uvik te se sitin...

 • Avatar Chupacabra
  Chupacabra:

  Komšijama se jedino mora priznati da imaju ukusa... Nisu oni bez razloga, toliko željeli okupirati te naše prelijepe gradove...