Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PASJI ŽIVOT

Ovaj je grad uveo porez svim vlasnicima pasa: 'Moraju doprinositi gradskim troškovima'

Foto: Getty Images
1/2
11.09.2019.
u 12:34

Zamora, grad koji se nalazi na sjeveru Španjolske ima više upisanih pasa nego djece. Iz ovog razloga, gradske vlasti su odlučile dodati porez svim vlasnicima pasa.

Grad Zamora će od sada svim vlasnicima ovih slatkih četveronožaca godišnje naplaćivati 9 eura poreza, a sve prihođeno na ovaj način iskoristit će se tako da se otvore novi parkovi za pse, lakše očiste ulice i podijele vrećice za pseći izmet.

Smatraju kako će ovo gradskom proračunu donijeti između 55 200 i 99 360 eura godišnje.

- Vlasnici pasa bi trebali do određene mjere doprinositi za gradske troškove - rekao je Diego Bernardo, porezni savjetnik grada Zamore za Reuters.

Bernardno smatra kako je predloženi iznos uistinu skroman te tvrdi kako nisu sve reakcije bile negativne.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije