Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Putovanje od 9 mjeseci

Ova žena preveslala je Pacifik: 'Jeli smo smrznutu suhu hranu i spavali po 90 minuta!'

Privatna arhiva
23.05.2019.
u 07:00

Nathalie Cohen, 44-godišnjakinja je koja je preveslala Pacifik, rutu dugačku 9.000 nautičkih milja, u 257 dana

"Mi smo prvi tim od četiri žene i muškarca koji smo ovo učinili". Devet mjeseci veslanja, da vam mnogo vremena za razmišljanje, rekla je Nathalie. 
- Naš tim razgovarao je po cijele dane. Dijelili smo svoje životne priče, snove, želje i igrali igre riječima. Smijali smo se, pjevali i slušali glazbu. A slušali smo i audio knjige, pisali blogove... No nekada jednostavno nisam razmišljala ni o čemu, bilo je poput neke meditacije. 

Foto: zvonimir ferina

Nathalie je gostovala na MissAdventure festivalu koji je održan u Istri. 
“Miss Adventure Festival je okupio i povezao ženske digitalne nomade – blogerice, influencerice, poduzetnice i one koje žele naučiti kako to postati, koje su došle iz čak dvadeset i jedne zemlje svijeta u Istri kako bi slušale, učile i podijelile svoja neprocjenjiva iskustva. Čast mi je što sam mogla ugostiti toliko sjajnih žena, od kojih svaka ima svoju jedinstvenu poslovnu, digitalnu i osobnu priču. Cilj Festivala je potaknuti žene na karijere u digitalnim medijima, ali i razvijati solidarnost i suradnju među ženama. Festival je nadmašio sva naša očekivanja, jako sam sretna i zadovoljna te želim ovim putem zahvaliti svim sponzorima i sudionicima te najaviti da se vidimo i dogodine”, istaknula jePaola Crevatini Rebsamen, osnivačica festivala MissAdventure.

Foto: zvonimir ferina

Ova snažna dama priznaje kako je sve bilo vrlo psihički zahtjevno. 
- Morala sam se koncetrirati na svoje 'smjene' od dva sata veslanja i jednostavno ići 'smjenu' po 'smjenu', dan po dan, trenutak po trenutak - priča. 
Pripremala se 11 mjeseci, ali ne samo fizički. 
- Vježbali smo i psihu. Radili smo s timom ljudi koji se bave sportskom psihologijom. Učili kako preživjeti na moru. 
U timu je sudjelovalo šest žena, Laura Penhaul, Natalia Cohen, Emma Mitchell, Isabel Burnham, Lizanne van Vuuren, Meg Dyos koje su isto veslale. 

Tijekom ovog pothvata jeli su smrznutu suhu hranu (dehidriranu hranu) i neke zalogaje poput čokolade, suhog voća, orašastog voća i slično. Spavali su po 90 minuta četiri puta dnevno. 

Foto: zvonimir ferina

Naravno, društvo su im pravile i životinje. 
- Obožavala sam morske pse koji su nam se znali pridružiti. Imali smo jednog, zvali smo ga Fernando, on je pratio naš brod dva tjedna između Havaja i Samoe - priča Nathalie. 

Foto: zvonimir ferina

Što je za nju značilo veslanje preko Pacifika?
- Bilo je to jedinstveno iskustvo i promijenilo mi je život. Sada iz prve ruke znam kako se možemo prilagoditi svemu i da svi u sebi imamo jednog ratnika, tu unutarnju snagu koja nam dođe onda kad ju najviše trebamo. Kad pomislim da je nešto teško, sama sebi kažem: "Natalia, možeš ti to. Veslala si preko Pacifika..." Život je kratak, nikad ne znaš što se može dogoditi sutra. Nemojte ništa ostavljati nedorečeno, ponašajte se prema ljudima s empatijom i budite zahvalni svaki dan... Možemo sve što si zamislimo! 
Priznaje kako je stvarno vjerovala u sebe!
- To je bio veliki dio uspjeha ovog putovanja. Vjera u sebe, moj tim, brod, ocean i svemir... Jednostavno da će se nešto pobrinuti za nas. 

Upoznajte prve žene članice Kravat pukovnije:

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije