Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljiva ponuda

Ova pokrajina u susjednoj državi nudi mjesečna primanja - svima koji se presele ondje i ožive mjesto

shutterstock
13.07.2021.
u 11:26

Žele privući ljude da uživaju u svemu što Kalabrija nudi, da pokrenu novi život i iskoriste puni potencijal sela.

U pokrajini Kalabriji, na jugu Italije, drastično je pao broj stanovnika, a u želji da vrate život na svoje ulice, imaju nesvakidašnju ponudu za sve.

Naime, onima koji su spremni preseliti u neko od sela i baviti se traženim zanimanjima ili pak pokrenuti vlastiti posao, lokalne vlasti nude mjesečne prihode - do 28 000 eura (210 000 kuna) 

Gradonačelnik jednog tamošnjeg gradića, Gianpietro Coppola, rekao je za medije da je ovo eksperiment socijalne uključivosti. Žele privući ljude da uživaju u svemu što Kalabrija nudi, da pokrenu novi život i iskoriste puni potencijal sela. 

Trčao u automobil zbog pljuska, pa se šokirao kada je pogledao suvozačevo sjedalo:

Ovo nije prvi put da Italija pokušava oživjeti zaboravljena mjesta, ali čini se kako projekt koji su pokušali provesti prošle godine - prodaja kuća za 1 euro - nije baš uspješna ideja. 

Za život u Kalabriji mogu se prijaviti svi mlađi od 40 godina koji su spremni preseliti u roku od 90 dana - od kada dobiju povratno pismo da su primljeni u program, prenosi CNN.

Nekada mjesto ribara i težaka, danas odiše ugođajem klapske pjesme:

1/6

Komentara 1

MO
montello
13:13 13.07.2021.

Lijepo👍

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije