Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oduprite se

Ova hrana ubrzava starenje. Evo zašto je treba izbjegavati u širokom luku

Natjecanje pizza majstora u Prelogu
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/2
18.06.2015.
u 09:19

Određene namirnice ubrzavaju prirodni proces starenja i to na način na tijelu nameću stres, uzrokuju stanično oštećenje te fizičke znakove starenja

Poznato je kako je hrana koja obiluje šećerom "pogubna" za liniju, nov jeste li znali kako zbog pojedine hrane starite puno brže? Određene namirnice ubrzavaju prirodni proces starenja i to na način na tijelu nameću stres, uzrokuju stanično oštećenje te fizičke znakove starenja, javlja Daily Mail.

Donosimo četiri namirnice koje biste trebali izbjegavati u širokom luku:

MUFFIN

Mnogi ljudi uz prvu jutarnju kavu vole pojesti muffin ili slatki kruh, no ta bi vas navika mogla skupo koštati.

Mješavina zasićenih masti i šećera pravi je okidač za upale u našem tijelu.

JUHE IZ VREĆICE

Juhe iz vrećice jednostavna su alternativa višesatnom stajanju uz štednjak jer je za njihovu pripremu potrebno dodati vodu. No uz kraće vrijeme pripreme, smanjuje se i broj korisnih nutrijenata.

Uz više od 800-1000 miligrama natrija zbog juha iz vrećice vjerojatno ćete biti otečeni i zadržavati tekućinu.

KUPOVNI VOĆNI SOKOVI

Možda vam se čini kako vam jedna čaša soka uz doručak ne može puno naškoditi, no u samo jednoj čaši nalazi se više šećera no što mislite.

Sokovi su iznimno ovisni, uništavaju caklinu i podižu razinu inzulina u krvi što može dovesti do upala i debljanja.

PRŽENA HRANA

Masna i pržena hrana često nam je omiljena nakon izlaska i neprospavane noći. Nije tajna kako brza hrana ima malu nutritivnu vrijednost, no značajan je i njezin doprinos starenju. Pržena hrana puna je soli i transmasnih kiselina koje uzrokuju oštećenje stanica. Izbjegavahte pizze, hamburgere i ostale fast food poslastice.

Foto: Alcatel

>> Dignemo li hranu s poda u roku od pet sekundi, možemo je pojesti? Evo odgovora

Ključne riječi

Komentara 16

KA
kaktusi2
11:46 18.06.2015.

Na slici je pizza koja ne pripada ni u jednu kategoriju. Posebno ne u "pržena hrana" u koju je stavljena u tekstu. Zanimljivo je da je pizza stavljena i u ključne riječi. Predlažem da počnete plaćati novinare kako bi se riješili ovakvih amatera.

AP
apaurin
10:55 18.06.2015.

pa od čega ću onda umrijet ????

Avatar ludiplavi24
ludiplavi24
10:33 18.06.2015.

Šta od toga več nismo znali? Oni koji su savjesni prema svom životu zdravo če se hranit koji nisu e ni jedna uputa opomena neče ih spriječit dok nebude kasno. moj brat ima 29 godina i teških problema s jetrom a nije alkoholičar, popije previše možda 1 godišnje al mu coca-cola bila "droga i nije mogo bez min 2 litre dnevno a i suha hrana bez voća i povrća i eto bu prfiličnih problema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije