Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko bi rekao

Otvoreni zatvarači, pretjerano čišćenje mrlja... Ovo su najčešće greške kod pranja rublja

shutterstock
19.08.2020.
u 07:00

Za očuvanje odjeće i perilice rublja, pratite ove savjete.

Pranje rublja sasvim je jednostavan posao, samo je važno znati koje se postavke koriste za najbolje rezultate. Ipak, većina ljudi radi određene greške kod pranja rublja, kojih nisu ni svjesni, a oni pogoršavaju učinkovitost pranja, prenosi Real Simple.

Četkanje mrlja

To može pogoršati mrlju i istrošiti tkaninu. Umjesto toga, budite nježni i metodični. Tretirajte mrlju što prije; što manje vremena prođe, to ćete imati više uspjeha. Uvijek koristite bijelu krpu tako da se boje ne mogu prenijeti. Tapkajte, umjesto da trljate, te se krećite izvana prema unutra kako biste očistili mrlju.

Korištenje previše deterdženta

Višak deterdženta za pranje rublja može zadržati prljavštinu izvučenu s odjeće i zapeti u područjima koja se uvijek neće isprati, poput ovratnika, što dovodi do nakupljanja bakterija. Upotrijebite samo polovinu deterdženta koji inače koristite, a zatim postupno povećavajte količinu ako vam odjeća ne bude čista koliko biste željeli.

Ostavljanje zatvarača otvorenim

Metalni zupci na zatvaraču mogu uništiti osjetljivu i delikatnu odjeću koja se pere u istom pranju kao i odjeća koja na sebi ima zatvarač.

Ostavljaju majice zakopčane

To se čini dobrom idejom, ali može istrošiti gumbe i rupice za gumbe te dovesti do pucanja gumbi. Odvojite vrijeme za otkopčavanje prije nego što bacite odjeću u perilicu.

Video o pravilnom cijeđenju tjestenine izazvao burnu raspravu:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije