Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jednostavno je

Otkrila odličan trik za čišćenje jastuka: Treba vam samo usisavač i krpa!

Thinkstcok
03.08.2022.
u 11:30

Nakon što je jastuk očišćen i osušen, dobro je spriječiti da se ponovno zaprlja

Svi znamo da bismo trebali redovito prati jastučnice i navlake za poplune, ali perete li same jastuke dovoljno često?

Mirror je nedavno podijelio koliko bi točno trebalo proći između pranja vaših jastuka, ali proces može biti prava muka jer često znači uključivanje perilice rublja na puni ciklus samo za jedan ili dva jastuka, pogotovo kad su preveliki da stanu u bubanj.

Prema jednoj stručnjakinji za čišćenje, uopće ne morate koristiti perilicu za postizanje istih rezultata u uništavanju bakterija s jastuka.

Guru za čišćenje Sarah Dempsey iz My Job Quote kaže da je najvažnije kada perete jastuk provjeriti je li sve s njega skinuto, što možete učiniti jednostavnim protresanjem - ili, ako želite dublje čišćenje, korištenjem usisavača.

Soda bikarbona može učiniti čuda, no nemojte se njome koristiti za ovo...

1/6

"Ako trebate očistiti jastuk, najbolje što možete učiniti je početi otresanjem svih ostataka i prašine. Ako to nije dovoljno da uklonite svu prašinu, trebali biste usisati preko jastuka kako biste sve skinuli s njega”, objasnila je.

Alternativno, ako je vrijeme lijepo, možete i samo staviti jastuk na štrik za sušenje i pustiti da vjetar očisti prašinu i ostatke. Nakon toga, možete prijeći na čišćenje za koje Sarah kaže da trebate vlažnu krpu i blagi deterdžent, što će ubiti sve klice s tkanine.

"Kada se jastuk očisti od prašine, možete prijeći na njegovo pranje vlažnom krpom s malo blagog deterdženta. Ako su prisutne tvrdokorne mrlje, možda ćete morati ribati, no ne prejako jer možete oštetiti jastuk. Kad ste ga oprali, jastuk biste trebali ostaviti negdje na otvorenom, da se osuši na zraku”, objasnila je. 

Sarah također napominje i da je važno biti strpljiv i pričekati dok se jastuk potpuno ne osuši prije nego što ga ponovno prekrijete i stavite na krevet jer ne želite da se vlaga zadržava u jastuku što bi moglo uzrokovati razvoj novih bakterija .

Nakon što je opran i osušen, treba spriječiti da se jastuk ponovno zaprlja, a to možete učiniti pomoću štitnika za jastuk koji se 'oblači' prije jastučnice pa su dva sloja tkanine između lica i jastuka.

Ako mrlje ipak prodru kroz te slojeve do jastuka, treba ih što je prije moguće tretirati, a to možete tako da malu količinu praška za pranje ili tekućeg deterdženta nanesete na to područje, a zatim operete jastuk kao i obično. 

Uzalud čistite WC školjku ako radite ove dvije česte pogreške

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije