Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aromaterapija

Otkrijte prirodnu pomoć kod gihta, alergija i znojenja

Aromaterapija
Foto: VL
13.09.2019.
u 15:51

Večernji vam u ponedjeljak 16. rujna daruje drugi nastavak posebnog priloga Aromaterapija – zdravlje iz bočica

Kad su se došli pokloniti Isusu, tri mudraca donijela su tri dara. Dva od njih bile su mirisne smole, tamjan i smirna. Ta nam priča govori da su se tamjan i smirna smatrali mirisima s iscjeliteljskim učinkom, kako na tijelo tako i na duh.

I u Bibliji se, u Starom i Novom zavjetu, na više od 200 mjesta spominju razni aromati, smole za dimljenje i pomasti. Aromatske biljke i tvari, kao tamjan, smirna, galbanum, cimet, ružmarin, izop, koristile su se za pomasti i iscjeljivanje bolesnika.

Kako djeluju eterična ulja?

Čistoća eteričnog ulja presudna je za njegovo djelovanje. Ista biljka može dati različita eterična ulja, sve ovisi o sezoni u kojoj se destilira. Brojni faktori utječu na njih – dio biljke iz kojeg se dobivaju, stanje tla, organska ili kemijska gnojiva, zemljopisna zona, klima, nadmorska visina, metode žetve i detalji procesa destilacije.

Istraživanja su pokazala da eterična ulja raspršena u prostoru utječu na povećanje broja negativnih iona, što pozitivno utječe na raspoloženje i zdravlje. Ona mogu igrati važnu ulogu u pročišćavanju zraka i neutraliziranju neugodnih mirisa.

Donosimo još savjeta i receptura u drugom dijelu besplatnog priloga

Kako se na prirodan način riješiti znojenja, pomoći si kod gihta, alergija? Kako se i zašto koristiti eteričnim uljima i kojih je to 5 najčešćih zabluda o njima? Saznajte u prilogu Aromaterapija – zdravlje iz bočica 2.

Posebni prilog na dar potražite uz Večernji list u ponedjeljak 16. rujna na svim kioscima.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije