Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Otkrijte najbolja mjesta za uživanje u blagdanskom ugođaju s obitelji

Advent u Sisačko-moslavačkoj županiji
21.12.2022.
u 08:20

Najljepše doba godine je stiglo!

Ukrasi su postavljeni, lampice upaljene, izlozi su ukrašeni, a miris kuhanog vina širi se ulicama gradova u Sisačko-moslavačkoj županiji. Provedite nezaboravne trenutke s obitelji i prijateljima šetajući ulicama Petrinje, Novske, Kutine, Siska, Popovače i Topuskog i doživite posebnu blagdansku čaroliju.

Većina zaljubljenika u Božić jedva čeka prošetati ulicama gradova kako bi doživjeli ovo posebno doba godine na najbolji mogući način – uz bogati program, kuhano vino i odlične blagdanske delicije. Zato toplo obucite sebe i svoje najmlađe, sjednite u auto i posjetite Novsku. Tamo je advent kao i u većini gradova već u punom jeku, ali bez brige, još ga stignete posjetiti! Uz niz adventskih kućica na kojima ćete moći potražiti toplu okrjepu kako bi se malo ugrijali, čeka vas posebna manifestacija - Zima u Novskoj. Iako nam snijeg još nije zabijelio ulice, dašak bjeline i zimskih radosti možete pronaći na klizalištu zbog kojeg je gradski park postalo "Mini ledeni park" gdje ćete pronaći zabavu za sve uzraste. Uz klizalište čekaju vas brojne izložbe, radionice ali i koncerti na kojima se možete rasplesati i time zagrijati za doček Nove godine.

Sisak je za najmanje pripremio Advent koji će dugo pamtiti, stoga su već od početka prosinca krenule brojne predstave, izložbe i kreativne radionice koje su na repertoaru gotovo svaki dan. Uz predivne mirise delicija, ulice ispunjava i dječji smijeh jer je Sisak pripremio Advent koji će djeca zasigurno dugo pamtiti. Taj advent je živahan, zabavan i mirisan – baš onakav kakav advent treba biti. U petak, 23. prosinca na korzu se nastavlja Božićna čarolija s predstavom za velike i male pod nazivom “Čarolija zime je Djedovo ime”, a ako planirate nastaviti svoj pohod na advente navratite u Kutinu, gdje možete očekivati pravu zimsku idilu! Uz bogate ukrase, dekoracije i instalacije, blagdanska čarolija jednostavno je zavladala gradom. Do 8. siječnja možete posjetiti Zimsku čaroliju, manifestaciju koja nudi mnoge zanimljive i zabavne sadržaje. Božićna priča započinje na Trgu dr. Franje Tuđmana gdje je smješteno klizalište, a svoju avanturu nastaviti vožnjom u božićnom vlakiću. Znamo tko najviše uživa u Božiću- upravo oni najmlađi! Zato je ove godine kreiran posebni program s najdražim likovima iz crtića.

Ako ipak želite advent provesti u laganoj šetnji prisjećajući se raznih tradicija i običaja, te ga ponovno doživjeti kako ste ga doživjeli dok ste i vi bili djeca, zaputite se do Petrinje. Ona je nekoć imala četiri velika godišnja sajma, među kojima je bilo i Tominje. Time se slavio blagdan Sv. Tome Apostola, a tradicija se održala do danas. Stari običaji se njeguju i u Popovači, gdje se možete vratiti u djetinjstvo prisustvujući paljenju adventskih svijeća, nastupu mažoretkinja i KUD-ova. Blagdansko ruho obuklo je i Topusko u kojem su parkovi postali pozornice za Božićni program, a osjećaj zajedništva može se osjetiti I vidjeti na svakom koraku. Naime, u Topuskom su stanovnici zajedno okitili bor te kako on izgleda kad se male ruke slože možete pogledati ispred hotela Top-Termi. Odlučite li se posjetiti samo neki od ovih Adventa ili pak sve, sigurni smo da dobro raspoloženja neće nedostajati!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije