Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svaki tip kose

Zaboravite na sušilo za kosu, evo savjeta za savršenu frizuru osušenu 'na zraku'

kosa
Foto: screenshot/youtube
30.04.2015.
u 10:40

Topliji dani mame nas da kosu sušimo na zraku, ali većini žena ne polazi za rukom imati dobru frizuru bez feniranja.

Otuširali ste se, obrisali, tijelo namazali kremom i krenuli sušiti kosu...

Topliji dani mame nas da kosu sušimo na zraku, ali većini žena ne polazi za rukom imati dobru frizuru bez feniranja.

S ovim savjetima to se može promijeniti.

Ravna kosa

Kosu nakon pranja nemojte "mučiti" snažnim trljanjem ručnika. Višak vode nježno upijte ručnikom od mikrofibre.

Na taj način kosa će se osušti duplo brže, tvrdi fstilistica za kosu Julie Featherman. Kada je kosa više od napola suha, uzmite široku četku i raščešljajte je nježnim potezima. Nemojte čekati da se kosa skroz osuši da je raščešljate.

Na kosu nanesite malo gela za kosu s aloe verom ako želite da kosa bude postojanija ili nekog drugog proizvoda koji koristite za volumen i oblikovanje frizure. Nanesite ga od vrhova prema gore.

Ako želite vizualno dobiti dojam gušće kose i dobiti na volumenu, kosu na zatiljku podignite velikim viklerima ili okruglom četkom i oblikujte.

Pošpricajte s malo laka.

Valovita kosa

Ovaj tip kose može lako zadati probleme, zato ako imate valovitu kosu uvijek je sušite ručnikom od mikrovalakana. Kada je napola suha, kosu nježno rašlješljate četkom sa širokim zubcima ili samo prstima prođite kroz kosu. Ako želite "plaža frizuru" kosu pošpricajte sprejom slane vode kada se osušila otprilike oko 70 posto.

Ako želite da vaša kosa bude još više kovrčava, nasumične pramenove vežite u čvorove i zatim ih otpustite. Pošpricajte opet s "morskom vodom".

Kovrčava kosa

Kovrčavu kosu ne želite raščešljavati.

Featherman preporučuje da kroz kovrčavu kosu samo pređete prstima, a ne četkom ili češljevima. To  možete napraviti i prilikom pranja kose, odnosno kada na nju stavite balzam.

Kovrčavu kosu najbolje je zamotati u ručnik od mikrovlakana i podići je gore. Na taj će se način kovrče "podići" od korijena, posebice ako su "teške". Možete ih podići i tako da vlažnu kosu podignete s više manjih kopči, koje ćete skinuti kada se kosa osuši. 

Tako ćete dobiti volumen na tjemenu i kosa, ako je teška, neće biti sljepljena uz glavu.

>>'Tjeme mi ima neugodni miris nedugo nakon pranja. U čemu je problem?

>>'Vrijeme je lijepih i glamuroznih frizura, ombre je prošlost'

 

 

 

 

Komentara 1

Avatar majkomila22
majkomila22
11:42 30.04.2015.

Na zraku? A upala mozga ? 😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije