Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
halo, doktore!

Osjetila sam jaku lokaliziranu bol u lijevom dijelu leđa tik ispod lopatice

Bolna leđa
Foto: Thinkstock
15.01.2015.
u 22:00

Naši liječnici savjetuju kako čuvati zdravlje, liječiti se, olakšati tegobe... Posjetite internetsku stranicu ordinacije i postavite pitanje liječnicima: www.ordinacija.hr/halo-doktore

Imam 33 godine i prije 15 mjeseci rodila sam drugo dijete (još dojim). Nakon rodiljskog počela sam raditi u pekari kao prodavačica i čistačica.

Nakon nekoliko radnih dana osjetila sam jaku lokaliziranu bol u lijevom dijelu leđa tik ispod lopatice. Bila sam tri dana na bolovanju, ali sam se morala vratiti na posao. Od tada svaki dan (od listopada prošle godine) osjećam bol i trnce (žarenje) na tome mjestu. Bol je izraženija pri saginjanju, dizanju težih predmeta (a tako je svakodnevno na poslu). Moja liječnica vidi rješenje u duljem bolovanju i analgeticima. Što mogu još napraviti?

Odgovara dr. Sanja Škrnički Kršek, spec. obiteljske medicine

Bol koju opisujete, a pojačava se vezano uz fizičku aktivnost, svakako je dio tegoba vezanih uz vaš lokomotorni sustav. U akutnoj fazi preporuka je dva do tri dana mirovanja uz analgetik kako bi bol, ali i njena upalna komponenta, bila manja, a zatim je preporučljivo početi s fizičkom aktivnošću. Savjetujem vam provođenje svakodnevnih vježbi istezanja i jačanja muskulature, naročite onih kojima ćete ojačati leđnu i trbušnu muskulaturu koja nam je jedini potporni stup kralješnice.

Ako se tegobe ne smire, savjetujem vam da se ponovo obratite liječnici te zajednički razmotrite eventualnu primjenu nekih od metoda fizikalne terapije.

>>12 stvari koje baš svatko može učiniti za svoje zdravlje

Komentara 1

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
01:09 16.01.2015.

A kad bi ženu netko recimo pregledao, jer možda ima povećanu slezenu koja može atipično prenositi bol pod lopaticu? Ha, gospođo doktor? Ili možda slomljeno rebro, ili problem s lijevim plućem?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije