Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pravi uzrok

Osjetila je trnce u nogama, a ono što su liječnici otkrili ju je šokiralo

bol u nogama
Foto: Thinkstock
13.07.2018.
u 10:03

Francuskinja je prošla operaciju te je nakon devet mjeseci ozdravila od infekcije, bez simptoma ponovnog pojavljivanja

Francuskinja koja je stalno padala i osjetila trnce u nogama otkrila je da je uzrok njezinih problema parazit u kralježnici.

Žena (35), čije ime nije otkriveno, došla je u bolnicu žaleći se na osjećaj sličan električnim šokovima u nogama. Osjetila se slabo te je više puta pala, piše New York Post. Liječnici iz bolnice u Dijonu, koji su o ovom slučaju objavili članak Medicinskom časopisu Nove Engleske, rekli su kako je fizikalni pregled otkrio oslabljen osjećaj u nogama te slabu savitljivost stopala. Žena nije putovala izvan Francuske, imala je mačku i dolazila je u kontakt s kravama.

Liječnici su osim pregleda proveli i niz testova, a rezultati su otkrili povišenu razinu bijelih krvnih stanica. Tek je MRI, međutim, otkrio pravi uzrok problema. U devetom kralješku otkrivene su ličinke trakavice, uzrokovane infekcijom Echinococcus granulosus, malom trakavicom koja se može naći u psima i nekim domaćim životinjama.

- Infekcija može izazvati cistična oštećenja u jetri i plućima te središnjem živčanom sustavu i kostima - kažu liječnici. Takva infekcija može biti neopažena godinama, a opasnost dolazi kada ciste puknu, što može čak izazvati i smrt.

Francuskinja je prošla operaciju te je nakon devet mjeseci ozdravila od infekcije, bez simptoma ponovnog pojavljivanja.

Ovo su simptomi koje ne biste nikada povezali s tim da imate problema sa srcem:

bol u nogama
1/11
Ključne riječi

Komentara 1

AU
austrougarskigeneral
17:44 13.07.2018.

ovo je stravično

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije