Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
7 milijuna kuna

Osijek osigurao besplatne udžbenike za 7762 osnovnoškolca

udžbenik
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
04.08.2014.
u 19:00

Odlukom Grada, knjige će prijeći u posjed škola, koje će potom učenicima predati knjige na revers

Sukladno ranijim najavama, gradska uprava Osijeka izvijestila je da će učenici osnovnih škola s područja grada novu školsku godinu 2014./’15. započeti s udžbenicima i radnim bilježnicama koje prvi put neće morati platiti njihovi roditelji.

Kako navode iz osječke gradske uprave, besplatne udžbenike dobit će 7762 učenika osnovnih škola, za što je iz gradskoga proračuna osigurano gotovo sedam milijuna kuna. Prema najavama, udžbenici će biti isporučeni najkasnije do 6. rujna na adrese osnovnih škola, tako da će ih učenici s početkom školske godine zateći na školskim klupama.

Odlukom Grada, knjige će prijeći u posjed škola, koje će potom učenicima predati knjige na revers. Na kraju školske godine udžbenici moraju biti vraćeni u očuvanom stanju za nove generacije, dok će oštećene, kao i one koji su nestali, roditelji morati nadoknaditi zamjenskim udžbenicima.

>>Na tržištu će biti više od tisuću novih udžbenika

>>"Graffiti fest" našao svoje mjesto u novom udžbeniku "Volim hrvatski"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije