Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkrijte uzrok

Imate problema s postizanjem orgazma? Ovo je 6 mogućih razloga

orgazam
Thinkstock
25.07.2017.
u 20:24

Dok je većini muškaraca najveći problem u krevetu kako odgoditi orgazam, mnoge žene s orgazmom se rijetko susreću

Dok je većini muškaraca najveći problem u krevetu kako odgoditi orgazam (osim onih koji pate od erektilne disfunkcije), mnoge žene s orgazmom se rijetko susreću, neke čak nikad.

Ženama je puno teže uzbuditi se zbog čega i teže dolazi do vrhunca, a zbog čega je to tako objasnila je seksologinja Carole Altman koja je navela najčešće razloge zbog kojih žene ne mogu postići orgazam.

1. Nema dovoljno predigre
Mnogi zbog velike želje za seksom često preskaču predigru, no ženama je potrebno 20 minuta predigre kako bi bile spremne za postizanje vrhunca u krevetu.

2. Niste mentalno spremni
Vrlo lako je izgubiti koncentraciju tijekom seksa zbog čega se smanjuje i mogućnost postizanja vrhunca. Kada počnete izmjenjivati nježnosti s partnerom, fokusirajte se na ono što radite i ne razmišljajte o kućanskim poslovima ili tome kako vam grudi izgledaju jer onda niti ne možete očekivati da ćete u potpunosti uživati u seksu i kriviti partnera jer niste postigli vrhunac.

3. Nedovoljna stimulacija klitorisa
Klitoris je najvažniji dio ženskog tijela tijekom seksa. Njemu se treba najviše posvetiti, a bez njegove stimulacije malo koja će žena postići orgazam.

4. Niste mokrili prije seksa
Ako vas tjera na toalet, sigurno se nećete potpuno opustiti. Njegov penis pritišće vam mjehur i u tom trenutku mislite samo na to kako zadržati mokraću.

5. Previše mijenjate pozicije
U spavaćoj sobi nije dozvoljena monotonija, no ako promijenite previše pozicija tijekom jednog odnosa, ni to nije dobro. Izostanak stimulacije klitorisa rezultira izostankom vrhunca za ženu.

6. Patite od anorgazmije
Anorgazmija je nesposobnost žene da doživi orgazam. Istraživanja pokazuju kako od anorgazmije pati svaka peta žena, a uzroci su različiti od psiholoških, fizičkih pa sve do kulturno socioloških.

Komentara 1

CE
centirion
16:16 26.07.2017.

Ništa od navedenog!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije