Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
antidepresiv

Oralni seks ili seks bez kondoma dobar za ženu

prezervativi, kondomi, kontracepcija
Marko Jurinec/Pixsell
19.09.2012.
u 11:27

Sperma je prirodni antidepresiv, pokazala je jedna američko-britanska studija

Oralni seks ili seks bez kondoma može blagotvorno utjecati na mentalno i fizičko zdravlje žene čineći je manje depresivnom, pokazalo je istraživanje sveučilišta New York i Liverpool. Znanstvenici koji su analizirali sastav sperme pronašli su da je sastavljena od  "ljubavnog" hormona oksitocina, kortizola koji utječe na osjećaje, melatonina koji utječe na spavanje i antidepresivnih supstancija prolaktina i serotonina.

Istraživanje na gotovo 300 žena pokazalo je da su žene koje se seksaju bez kondoma, ali uz druge oblike zaštite imale slabije simptome depresije nego one koje ponekad ili stalno koriste kondom ili su apstinirale, piše Medical Daily.

Čak i one promiskuitetne koje su često mijenjale partnere, a uvijek koristile kondom bile su depresivnije od onih koje su su bile manje aktivne i seksale se bez kondoma. Znanstvenici su otkrili i da su žene koje sa svojim partnerom ne koriste kondome u slučaju prekida izloženije depresiji.

Ipak pazite

Nezaštićen seks može biti jednokratna zabava, ali naravno da ona sa sobom vuče i neke posljedice. Osim mogućnosti trudnoće, realna je opasnost od spolno prenosivih bolesti. Stoga, ako ne želite koristiti kondom, pobrinite se za druge načine zaštite.

 

 

Komentara 16

KJ
kjhjhghg
12:23 19.09.2012.

Može li biti gluplji tekst od ovog?

Avatar drug tito
drug tito
12:34 19.09.2012.

Quo vadis Večernji?

Avatar toxic alien
toxic alien
11:53 19.09.2012.

Nije to nikakvo novo otkrice. Ja istu stvar trubim svim svojim curama vec godinama. I vecina se slaze sa mojim tvrdnjama. Sada se osjecam kao Tesla, ovako su i njegove patente krali...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije