Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problem u toplini?

Oprez, muškarci! Previše gledanja TV-a smanjuje broj spermija

daljinski
Reuters
05.02.2013.
u 21:36

Volonteri koji su 20 ili više sati provodili sjedeći ispred televizora imali su 44 posto manje spermija od onih kojih malo vremena provode gledajući program.

Muškarci koji malo vježbaju i provode mnogo slobodnog vremena gledajući televiziju imaju manje spermija nego aktivniji muškarci, pokazalo je američki istraživanje na Harvardu, piše BBC.

Rezultati pokazuju da štetno može biti više od 20 sati gledanja televizije tjedno, no 15 ili više sati vježbanja u sedam dana može poboljšati kvalitetu sjemena. Znanstvenici kažu da je potrebno daljnje istraživanje kako bi se utvrdili mogući uzroci.

Oprezno birajte sport

No, druga istraživanja kažu i da muškarci moraju biti oprezni kod biranja sporta kojim će se baviti jer previše vožnje biciklom ili trčanja u uskoj odjeći može također pogoršati kvalitetu sperme.

U najnovijem istraživanju sudjelovalo je 189 studenata sveučilišta u New Yorku koje su znanstvenici zatražili da bilježe koliko vremena se bave fizičkom aktivnošću i gledaju televiziju tijekom tipičnog tjedna.

Volonteri stari od 18 do 22 godine morali su u laboratorij davati i uzorke sperme. Rezultati su pokazali da su muškarci koji su svakog tjedna naporno vježbali 15 ili više sati imali 73 posto više sperme od onih neaktivnih.

Budite umjereni

Oni koji su 20 ili više sati provodili sjedeći ispred televizora imali su 44 posto manje spermija od onih kojih malo vremena provode gledajući program. Još nije utvrđeno zašto sjedenje smanjuje broj spermija, ali jedna od teorija je da problem ima veze sa temperaturom. Spermiji više "vole" hladnije uvjete i "proizvodnja" staje ako je pretoplo.

- Moj savjet je da svi pokušavaju biti umjereni, i što se tiče vremena provedenog u dvorani, kao i onog provedenog u gledanju TV-a - kazao je Allan Pacey sa Sveučilišta u Sheffieldu.

>>Muškarac ima veće šanse za potomstvo ima li više braće

>>Muškarci nemaju pojma o svojoj muškosti, ali imaju o autima

Komentara 4

Avatar deziderij
deziderij
07:06 06.02.2013.

Previše gledanja TV-a = manje seksa, a to je gore od manjeg broja spermića.

IZ
Intruder_ZD
08:16 06.02.2013.

Pa što onda! Ionako ne želim više praviti sirotinju:(

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
09:39 06.02.2013.

Hm Meni se čini da je tv program sam po sebi ubojica karaktera i zdravog razuma, a ne samo broja spermija. Za ove koji 20 sati gledaju televiziju, ionako nema spasa, jer su na nivou ameba i prosječnih ovisnika oo turskim sapunicama, pa ne bi trebali ni proizvoditi podmladak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije