Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Operacija sive mrene – u samo 15 minuta do odličnog vida

Operacija sive mrene
Foto: Shutterstock
1/3
01.10.2021.
u 08:30

Prirodnim procesom starenja naše oči se mijenjaju, a pogoršanje vida je njegov neizbježan rezultat. Ako ste stariji od 60 godina, mutan vam je i zamagljen vid, najvjerojatnije imate sivu mrenu. Uz životnu dob postoje i neki drugi čimbenici koji utječu na njezino stvaranje, ali čak 60% ljudi starijih od 60 godina ima sivu mrenu!

Najizvođeniji zahvat na očima

Siva mrena ili katarakta jedan je od glavnih uzroka sljepoće u svijetu i najčešće se javlja kod osoba starije životne dobi te se uspješno može izliječiti jedino operativnim zahvatom. Očna mrena je zamućenje prirodne leće oka koje nastaje uslijed zgušnjavanja proteina unutar očne leće. Katarakta može stvarati velike poteškoće u obavljanju svakodnevnih aktivnosti te ju je potrebno ukloniti jednim od najizvođenijih zahvata na očima – ultrazvučnom operacijom sive mrene.

Najčešći simptomi sive mrene

  • Mutan i zamagljen vid
  • Otežane svakodnevne aktivnosti (vožnja automobila, gledanja televizije, čitanje, hodanje stepenicama, noćni vid)
  • Promjena dioptrije
  • Osjetljivost na svjetlost
  • Dupla slika

Važno je napomenuti da je razvoj sive mrene potpuno bezbolan! Upravo iz tog razloga, preventivan godišnji pregled vida izrazito je važan kako bi se pojava očne mrene otkrila na vrijeme i unaprijed spriječile dodatne komplikacije koje mogu nastati gustom uznapredovalom mrenom.

Vodeći oftalmološki centar u regiji

Očna poliklinika dr. Vukas prva je u Hrvatskoj, prije više od 20 godina, uvela u svoju ponudu ultrazvučnu operaciju sive mrene s malim mikrorezom bez šavova u lokalnoj anesteziji. Zahvat se izvodi pomoću najmodernije ultrazvučne metode ili tzv. fakoemulzifikacije. Riječ je o operativnom zahvatu u kojem se ultrazvučnom sondom uklanja zamućena prirodna leća oka i ugrađuje sintetička, bistra leća. Ako se katarakta nalazi na oba oka, moguća je operacija jednog i drugog oka isti dan.

Zahvat izvodi vrhunski stručnjak, prof.dr.sc. Damir Bosnar koji iza sebe ima tisuće odrađenih zahvata i jednako toliko zadovoljnih pacijenata.

U samo jednom dolasku do odličnog vida

Operacija sive mrene ili katarakte je zahvat koji će vam u samo jednom dolasku osigurati kvalitetniji život! Osim što se ovom vrstom zahvata u Poliklinici Vukas liječi siva mrena, također se pacijentima omogućava velika neovisnost o naočalama. To znači da istovremeno, u potpunosti možete korigirati kratkovidnost, dalekovidnost, astigmatizam te čak i dioptriju za čitanje. Sam operativni zahvat je minimalno invazivan za pacijenta i traje svega 15 minuta.

U vodećem oftalmološkom centru u regiji iskoristite popust od 2000 kn po oku i riješite se zamagljenog vida!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije