Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Michelle i Barack Obama

Omiljeni su par, ali ovo niste znali o njihovu braku

Michelle i Barack Obama
Foto: Kevin Dietsch/DPA/PIXSELL
1/13
30.01.2019.
u 13:45

Par se upoznao kada je Michelle imala 25 godina, a Barack 27. Radili su u istoj pravnoj tvrtki, a Michelle mu je bila mentorica kada je došao u tvrtku 1989. godine kao student prava. I zaljubili su se "na prvu"

Michelle i Barack Obama bili su omiljeni predsjednički bračni par, no i nakon što Barack više ne obnaša dužnost predsjednika i dalje su omiljeni američkoj javnosti. 

Nikada nisu skrivali emocije jedan prema drugome, a pokoji put upravo je ovaj bivši američki predsjednik "podijelio" i nekoliko bračnih savjeta. 

Par se upoznao kada je Michelle imala 25 godina, a Barack 27. Radili su u istoj pravnoj tvrtki, a Michelle mu je bila mentorica kada je došao u tvrtku 1989. godine kao student prava. I zaljubili su se "na prvu", piše The list. 

"Bio je predobar da bi bilo istinito", opisala je te prve trenutke s današnjim suprugom Michelle Obama Davidu Mendellu, autoru knjige Obama: From Promise to Power. Opisala je da je njihova veza počela sa zadrškom jer je smatrala nezgodnim da jedino dvoje tamnoputih zaposlenika bude u vezi i zbog činjenice da joj je Obama bio podređeni. 

Pogledajte i galeriju Obama osudio Trumpovu kampanju potpirivanja straha

Michelle i Barack Obama
1/4

Barack je Oprah opisao kako je vidio "prekrasnu Michelle" koja je bila tako lijepa i visoka. Odbijao je brojne pozive na spoj koje je dobivao, no Michelle ga je odbijala sve do trenutka kad je rekao da će dati otkaz ako je potrebno. 

Michelle je nakon toga pristala izići s Barackom, ali nije željela da Barack da otkaz. Čak i kada je počela izlaziti s njim, nije bila uvjerena da će njihova veza uspjeti. Živio je od plaće do plaće, vozio stari, hrđavi automobil i smatrala je kako nikada neće uspjeti ništa zaraditi. 

Barack je pomagao siromašnim Afroamerikancima, a kada je došla u crkvu i čula njegov strastveni govor upućen njima o svijetu kakav je danas i kakav bi trebao biti, potpuno ju je očarao. I ostalo je povijest, rekli bismo. 

Par je danas u braku zahvaljujući Michelle koja je bila upornija, dok Barack, iako jako zaljubljen u Michelle, nije vjerovao u instituciju braka, odnosno, smatrao je brak nesvrhovitom institucijom. Krajem 1989. godine vratio se na Harvard kako bi završio studij prava koji je započeo. Michelle je ponavljala kako se želi udati i imati brak poput svojih roditelja koji su tada slavili 30 godina braka, a kada je krajem 1991. godine Michelle ponovno započela pričati o vjenčanju, Barack ju je iznenadio prstenom. Vjenčali su se iduće godine. 

Nakon vjenčanja nije sve išlo baš glatko. Michelle je 2008. godine, gostujući u emisiji Good morning America, otkrila kako je prije 20 godina imala pobačaj i to je teško primila. Tada se o tome nije mnogo pričalo, a zbog neplodnosti upustili su se u postupke umjetne oplodnje kako bi dobili svoje dvije kćeri, Maliju i Sashu. 

Michelle nikada nije mislila da će biti žena političara, a kada se Barack 1996. kandidirao za Senat, njena uloga majke bila je još teža, ispričala je za Elle. Baracka gotovo uopće nije bilo kod kuće i bila je ljutita. 

Ipak, podržala je njegovu predsjedničku kandidaturu jer nije vjerovala da će pobijediti, odnosno, vjerovala je da Amerika nije spremna za crnog predsjednika. Otkrila je i kako njihov brak nije bio uvijek savršen, razne kušnje bile su među njima koje su umalo rastavile ovaj slavni par pa su se obratili stručnjacima za pomoć. 

No zajednički život u Bijeloj kući zbližio ih je više nego ikada prije, sada je Barack radio "od doma", što je značilo da ima više vremena za obitelj. Nije nikada prestao biti romantičan, a i njihove objave na društvenim mrežama i danas pokazuju koliko je njihova ljubav jaka i nakon brojnih prepreka. 

Pogledajte i video Reakcija djevojčice kada ugleda oca bez brade

 

 

 

 

Komentara 23

MA
marelica
14:49 30.01.2019.

Ovaj čovjek započeo je puno ratova, a dobio je Nobelovu nagradu za mir! To samo govori koliko su u današnjem svijetu stvari krivo postavljene. Sada mediji nastavljaju prenositi njegovu silom dobivenu mirotvornost.

DU
Deleted user
15:15 30.01.2019.

toliko se zgadili Amerima da su glasali za ludog Trampa samo da se raskinu s Obama -Clinton vražjom ideologijom.

DO
donIvan
14:47 30.01.2019.

kome su omiljeni?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije