Omiljeni desert slavi svoj dan: Znate li što treba dodati u smjesu za palačinke da uvijek ispadnu savršene?
Osim dodavanja ovog jednog sastojka, palačinke se mogu i peći jednom drugačijom metodom od one na koju smo navikli.
Komentari 10
Sa 2 žlice ulja i 2 žlice šećera u tijestu...pa još slatkj premaz...i ko nema šećer ...dobit će ga...taj recept nema veze s mojim , a uz to mogu danima biti mekane, ali sastojak za trajnu mekoću...nema veze sa sodoma sodom ili mineralnom...niti to koristim pri izradi istih.
Bolje je dodati malo sode bikarbone, umjesto praška za pecivo, koji sadrži fosfate .
Palačinke pravim na "tradicionalni" način i uvijek ispadnu dobro, napunjene sa sirom, kakaom ili džemom.
Vjerujem da je super recept ali imam puno šalica, neke od njih su veće a neke dosta male... Šalica mlijeka je tako neprecizan pojam. Recimo 200 ml mlijeka je pojam, šalica je sr***e.
Kada je već došlo do toga da i palačinke imaju"svoj dan" onda se VL mogao malo više potruditi pa ponuditi čitateljima recept za "krem palačinke"! Koje se peku samo s jedne strane a neodoljivo su fine kada su prelivene s "vajnšatoom"! Za koje 99% današnji generacija nikada nisu čuli, kamoli probali! Novinari, potrudite se malo!
Otkriće "tople vode" ....
Dobru ruku
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Fluffy??? Nesto fali nasoj rijeci prhke?