Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncentracija prije svega

Ometanje na poslu: Radniku je potrebno oko 23 minute da se ponovno vrati tamo gdje je stao

Shutterstock
19.08.2019.
u 07:00

Bilo kakav gubitak koncentracije djeluje na obavljanje posla.

Istraživanje provedeno na Sveučilištu u Kaliforniji je otkrilo kako je zaposlenik svakih tri do pet sekundi prekinut raznim stvarima sa strane, a među njima su pametni telefon i ometanje kolega. 

Svaki puta kada zaposlenik dobije poruku, on će uzeti u ruke mobitel, a ovo se može ponavljati i do nekoliko puta i trajati do nekoliko minuta. 

Općenito, bilo kakva vrsta ometanja na poslu bitno djeluje na obavljanje posla, kao i na samog zaposlenika. Nakon što je prekinut, zaposleniku je potrebno oko 23 minute i 15 sekundi da se ponovno vrati tamo gdje je stao, a nakon samo 20 minuta ometanja, ljudi osjećaju stres, frustraciju i pritisak. Ovo godišnje iznosi 28 milijardi potrošenih sati.

Vrlo jednostavno rješenje je razgovor s kolegama koji bi trebali razumjeti kako ometanje utječe na rad. Drugo, mobitel bi trebao biti skriven što dalje od pogleda kako ne bi stalno posezali za njim i za kraj, odgađanje stvari samo vodi do novih nevolja.

Pogledajte kako se odjenuti po vrućinama:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije