Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Istraživanje je potvrdilo kako žene obavljaju više kućanskih poslova od muškaraca

Žene čiste više od muškaraca, a ni u Hrvatskoj situacija nije ništa drugačija
27. srpnja 2019. u 07:43 1 komentara 465 prikaza
Foto: Shutterstock

Istraživanje koje su proveli stručnjaci sa Sveučilišta u Londonu pokazalo je kako samo jedan od 14 parova jednako dijeli kućanske poslove. Većinom je za sve poslove zadužena žena u vezi.

Može se dogoditi svakome Domaćica očajna: "Čistila sam pećnicu i sredstvo za čišćenje mi je napravilo opeklinu na ruci"

Prosječna žena u Velikoj Britaniji provodi 16 sati tjedno na obavljanje kućanskih poslova, dok muškarci potroše tek šest sati na istu aktivnost. Stručnjaci su analizirali preko 8 500 parova i došli su do idućeg zaključka, piše The Sun.

 | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock

Podijelili su ih u osam grupa, a u 93 posto parova, žene su obavljale većinu kućanskih poslova. Čak i kod veza u kojima oboje imaju posao i gdje muškarci vjeruju da se poslovi trebaju jednako raspodijeliti, ispalo je kako svejedno većinu obavlja žena. Drugačiji slučaj bio je jedino kada žene donose većinu zarade ili kada su muškarci doma.

S druge strane, jedno istraživanje provedeno na Sveučilištu Cornell u SAD-u došlo je do zaključka kako muškarci koji sudjeluju u kućanskim poslovima češće vode ljubav.

kućne čarolije Majka otkrila jednostavan način kako očistiti kauč pošaran kemijskom

Državni zavod za statistiku Republike Hrvatske 2016. godine objavio je podatke po kojima u Hrvatskoj samo 12 posto muškaraca svakodnevno obavlja kućanske poslove u usporedbi sa 62 posto žena.

Pogledajte ljubavne savjete s Trešnjevačkog placa:

teške optužbe
Ogorčeni zaposlenici: Bolnicu vode portiri i pralje s diplomom iz Banje Luke
r
OHR SAVJETNIK
Rozaceja: Crvenilo lica – možemo li ga sakriti?
  • sokac sa drave:

    Hocemo ravnopravnost sa muskarcima u svim segmentima zivota.Posto smo premalo zaposlene u rudnicima,ljevaonicama ,betoniranju na gradjevinama,utovaru i istovaru vreca u mlinovima i cementarama jedna vreca sezdesetak kilograma.Kada tu postignemo ravnopravnost onda mi muskarci hocema pravdu kao i zene poslije pedesete ... prikaži još! godine hocemo isto ljubavnicu dvadeset godina mladju.I tako dalje.