Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VJEŽBANJE

Ojačajte tijelo uz pomoć suspenzijskih traka

vježbe (1)
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/10
01.10.2013.
u 12:00

Pokrenite mišiće svoga tijela, povećajte izdržljivost, poboljšajte fleksibilnost te ravnotežu i stabilnost i, naravno, osjećajte se bolje uz redovite TRX-treninge koji će vas vratiti u formu

Hladniji i sve kraći dani nisu opravdanje da se umotate u omiljenu dekicu i zavalite pred televizor, ljenčarite i zaboravite na brigu o vlastitom tijelu jer ga ionako nitko neće primjećivati ispod jakni i kaputa. Iskoristite pametno višak vremena i posvetite se vježbanju. Ovog puta predstavljamo vam sve popularniji, zanimljiv i neobičan trening na suspenzijskim trakama. Naravno, nije nimalo lagan jer, kako upozoravaju stručnjaci, vježbe se izvode težinom vlastita tijela.

Zanimljive, kreativne i korisne vježbe koje se izvode na TRX suspenzijskim trakama pokazao nam je službeno licenciran trener prof. Davor Emeršić iz Fitness centra Play.

Za ravnotežu i stabilnost

– Opterećenje doziramo nagibom tijela u odnosu na podlogu (veći nagib jednak je većem opterećenju kod vježbi za gornji dio tijela, a obratno je za noge), tempom, opsegom pokreta i širinom stava (uži stav jednak je zahtjevnijoj izvedbi) – objašnjavaju iz Fitness centra Play te ističu kako su zbog mogućnosti doziranja opterećenja vježbe namijenjene svim zdravim pojedincima svake životne dobi.

TRX treninzima povećava se izdržljivost, snaga, poboljšava fleksibilnost te ravnoteža i stabilnost.

– Vježbanjem na ovaj način poboljšavamo sposobnosti anaerobnog i aerobnog energetskog kapaciteta i mišićnu izdržljivost. Ovisno o prehrani, trening će dovesti do smanjenja potkožnog masnog tkiva ili povećanja mišićne mase – kažu iz Fitness centra Play gdje svaki novi član može odraditi jedan probni trening te na taj način vidjeti odgovara li mu.

TRX je bilo sredstvo koje su koristile američke vojne postrojbe za fizičku pripremu, a danas je jedan od izuzetno popularnih treninga. Naravno, postoji i mnogo raznih vježbi koje se mogu izvoditi na suspenzijskim trakama, ali sve ovisi o fizičkoj spremi pojedinca, izdržljivosti i snazi. Početnici kreću lakšim tempom, a uz redovito vježbanje, volju i trud vrlo brzo se vide dobri rezultati.  

>> Želite zadržati ljetno raspoloženje? Slijedite ovih 20 savjeta

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije