Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
moglo bi vas iznenaditi

Odgovor na vječito pitanje: Koliko često trebamo mijenjati britvicu?

Shutterstock
27.07.2023.
u 12:30

Učestalost promjene ovisi i o drugim faktorima, kao što su učestalost i koliko područja se brijete, debljina i tip vaše dlake..

Ne možete se sjetiti kad ste zadnji put promijenili brijač? Većina se ljudi vjerojatno brijala britvicom koja je ostala nepromijenjena duže nego što žele priznati. No, bez obzira s kojeg dijela tijela uklanjate dlake, ključ za glatko brijanje leži u oštroj oštrici. A s vremenom, oštrice britvice mogu postati tupe, da ne spominjemo malo gadne. Stara, tupa oštrica mogla bi vas lišiti glatkog brijanja i potencijalno vas dovesti do posjekotina, pa čak i infekcije.U nastavku saznajte pojedinosti o tome koliko često mijenjati britve za glađe i sigurnije brijanje, piše Healthline

"Ponovna upotreba brijača mjesecima zaredom dok ne otupe i zahrđaju zapravo može imati prilično loše posljedice", kaže dermatologinja Cristina Soma. Savjet dr Some po tom pitanju mogao bi vas iznenaditi: preporučila je da mijenjate svoj brijač svakih pet do sedam brijanja. 

VEZANI ČLANCI:

"Učestalost promjene ovisi i o drugim faktorima, kao što su učestalost i koliko područja se brijete, debljina i tip vaše dlake, kvaliteta vaše oštrice i operete li je nakon brijanja", dodaje. Većina naših brijača je začepljena ćelijama kože, sapunom i ostacima dlake, a oštrice počinju hrđati. 

"Iako su oštrice tupe i obložene prljavštinom, veća je vjerojatnost da ćete se posjeći nego novim", kaže dr. Soma. Bakterije koje se s vremenom nakupljaju na vašem brijaču također mogu imati neugodne posljedice.

Možete poduzeti nekoliko koraka kako bi vam brijač dulje trajao: Izbjegnite nepotrebnu kilometražu na svojoj oštrici tako što ćete podrezati duge dlačice prije brijanja. Prethodno omekšajte dlake i kožu tako što ćete ih prvo namakati ili nanijeti vrući, vlažni ručnik, a zatim upotrijebiti kremu ili balzam za brijanje. Isperite britvicu svakih nekoliko prolaza kako biste uklonili dlake, mrtvu kožu i druge nečistoće dok se brijete. Kada završite s brijanjem, temeljito isperite britvicu i nježno je osušite. Čuvajte ju na hladnom i suhom mjestu kako biste zaštitili bakterije i hrđu.

Ovo je najčešća pogreška koju mnogi rade nakon tuširanja, prema mišljenju dermatologa!

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije