Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Popularna kuća

Odbila milijunsku ponudu pa su shopping centar izgradili oko njezine kuće, ali tu nije kraj

Inhabitat
19.01.2019.
u 07:00

Kad je umrla, kuću je ostavila u nasljedstvo šefu građevine susjednog gradilišta koji se brinuo o njoj, no on ju je na kraju prodao.

Edith Macefield smatrala je da je njezina kuća u Washingtonu neprocjenjiva - toliko da je odbila ponudu od milijun dolara, koliko su joj nudili kako bi mogli prema planovima izgraditi trgovački centar. 

Projektanti su mislili kako je to ponuda koja se ne može odbiti, no 84-godišnjakinja se nije željela iseliti iz kuće. Ipak, trgovački centar na kraju je izgrađen, ali na način da se ne zadire u Edithin privatni prostor - ni u kuću ni u dvorište.

Tim činom postala je neobična inspiracija mnogima, a čak je uklopljen i u Pixarov film "Up" koji se inspirirao upravo Edithinom kućom. Događaj se odvio 2006. godine, a Edith je preminula 2008. u 87 godini života, ali je u rukavu imala još jedno iznenađenje, prenosi portal Powerful Mind. 

Foto: Inhabitat

Naime, Edith je kuću ostavila Barryju Martinu, šefu građevina na susjednom gradilištu. Dijagnosticirali su joj rak gušterače, a Martin joj je pomogao tako što ju je vozio doktoru i brinuo se o njoj. Bila mu je toliko zahvalna za njegovo prijateljstvo i ljubaznost pa mu je popularnu kuću dala u nasljedstvo. 

Martin je prvotno najavio da će od njezine kuće planirao napraviti memorijalni prostor, no, nažalost, to nikad nije ostvario. Na kraju je prodao kuću agenciji za nekretnine Reach Return. Oni su popravili zidove na kući i zamijenili prozore, no radovi su naglo stali i mnogi investitori su samo mogli gledati kako gube novac. 

Foto: Inhabitat

Šarmantna kuća i dalje je smještena između zidova trgovačkog centra, a često je ukrašena balonima. Vjerojatno više nikad neće dobiti takvu milijunsku ponudu, a u videu možete vidjeti kako kuća danas izgleda: 

 

Ključne riječi

Komentara 14

IM
Immanuell
08:47 19.01.2019.

Baš sam htio spomenuti taj animirani film....... Žena je imala 84 godine i samo je htjela ostati do kraja na svome, gdje je provela cijeli život. Kad dođeš u pozne godine, novac više nije važan, gubi vrijednost. Prošao si sve u životu, nemaš više želja osim da u miru dočekaš kraj, moleći se da bude što bezbolnije. Ujedno je ovo i tužna priča i u neku ruku lijepa, trgovački centar su ipak izgradili tako da joj ne zadiru u privatnost kuće i okućnice.

DI
Diesel
08:23 19.01.2019.

Obicno takvim ekstremima se tako nesto i dogodi. Uvjek treba imati mjeru u svemu, pa i u tvrdoglavosti.

VO
vorda400
11:02 19.01.2019.

A i u laništu je pokraj arene ostao lik kojem su davali 4 stana za kuću ali ne lik je tražio 4 stana i milijun kuna gotovine pa su ovi odustali i okružili ga sa zgradama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije