Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Avantura

Od Züricha do Kine Švicarci idu biciklima

biciklisti
Foto: Vedrana Barbarić
22.04.2014.
u 17:15

Na neobično, dugo i nepredvidljivo putovanje prije tri su tjedna iz Züricha krenuli Švicarci Michel (27) i Monica (25)...

Na neobično, dugo i nepredvidljivo putovanje prije tri su tjedna iz Züricha krenuli Švicarci Michel (27) i Monica (25). U potrazi za ljepotom, drugim krajevima i samima sobom, odvažili su se na neobičan pothvat – put do Kine biciklom! Upoznali su se preko interneta i ubrzo shvatili da imaju iste sklonosti. Nakon Italije i Slovenije, stigli su i u Hrvatsku. Ispočetka su planirali otići samo do Istanbula, ali na putu im je toliko lijepo da su odlučili nastaviti na Daleki istok.

– Ovo nam je izvrsna prilika da upoznamo druge narode i kulture. Trebat će nam mnogo vremena za sređivanje dojmova, kazali su simpatični pustolovi koji na putu većinom koriste manje ceste. Tako su stigli i u Novi Grad kod Slavonskog Broda, gdje su naletjeli na obitelj Barbarić koja ih je počastila u svom domu. Mještani su ih primijetili dok su se raspitivali gdje mogu kupiti salatu, jer su vegetarijanci.

– Susjedi su im odmah napakirali toliko povrća, jaja i kolača da su ih komotno mogli prodavati na tržnici i zaraditi za kartu do Kine. Bili su oduševljeni, kazala je Vedrana Barbarić.

Monica je završila studij za učiteljicu za djecu s posebnim potrebama i želi se odmoriti prije nego što u kolovozu počne raditi. Michel je, pak, radio kao IT tehničar, ali je napustio posao i odlučio živjeti svoje snove.

>>Ne znate kamo na dva kotača? Biciklijade.com znaju za vas!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije