Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZV

Od 13. do 15. svibnja sajam Medicina i tehnika

bolničari
06.05.2010.
u 12:47

Sajam prati kvalitetan i sadržajan program sastavljen od stručnih skupova, kongresa, okruglih stolova...

Od 13. do 15. svibnja 2010. godine na Zagrebačkom velesajmu, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, održavaju se Medicina i tehnika - 38. međunarodni sajam medicine, rehabilitacijske i laboratorijske opreme i farmacije i DENTEX - međunarodni sajam dentalne medicine.

Medicina i tehnika je najugledniji specijalizirani stručni sajam duge tradicije, svake godine u svibnju okuplja značajna imena iz područja medicine, farmacije, analitike i rehabilitacije. Tematske cjeline ovogodišnjeg sajma su CroMed - medicinski uređaji, pribor, oprema prostora i usluge, informatička podrška, CroLab - analitika, laboratorijski aparati, oprema, potrošni materijal i pribor, dijagnostika, CroPharm - farmacija i CroReha – rehabilitacija i program za starije osobe.  

CroRescue - 8. međunarodno natjecanje ekipa hitne medicinske pomoći iz hrvatske i inozemstva održava se pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, u suorganizaciji s Regionalnim središtem za pružanje pomoći i uklanjanje posljedica katastrofa iz Divulja.  

U sklopu natjecanja Hrvatska gorska služba spašavanja – stanica Zagreb, izvest će pokaznu vježbu brze evakuacije unesrećene osobe s visokog objekta (krova zgrade) sistemom „Tyrolian traverse“.  

Sajam prati kvalitetan i sadržajan program sastavljen od stručnih skupova, kongresa, okruglih stolova, simpozija koji, uz izložbeni dio, čini Medicinu i tehniku referentnim mjestom za okupljanje struke, predstavljanje noviteta i pružanje uvida u mogućnosti korištenja novih tehnologija.  

Po prvi put u organizaciji Zagrebačkog velesajma i Hrvatske komore dentalne medicine održat će se Međunarodni sajam dentalne medicine. DENTEX 2010 okupit će na jednome mjestu sve najznačajnije proizvođače i dobavljače dentalne opreme, pribora i usluga i istodobno omogućiti njihovu neposrednu komunikaciju s potencijalnim kupcima i korisnicima dentalnih usluga.  

Hrvatska komora dentalne medicine svojim članovima posjet sajmu vrednuje s dva boda. Raznolik i kvalitetan program stručnih skupova i događanja, od kojih su mnoga danas već tradicionalno mjesto razmjene iskustava stručnjaka iz zemlje i svijeta, uvelike podižu znanstvenu, stručnu i edukacijsku razinu sajma u cjelini.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije