Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mali trikovi

Objavite rat nervozi prije važnog sastanka. Trebate samo napraviti ovo!

stres
Foto: ilustracija
1/6
09.10.2015.
u 15:00

Ako se užasavate od same pomisli na poslovno izlaganje pred kolegama, savjeti koji slijede idealni su za vas. Pridržavate li ih se uspjeh vam je zajamčen!

Došao je dan kada ćete pred svojim kolegama predstaviti svoju novu poslovnu ideju. Iako ste sve do detalja razradili i uvježbali, nervoza prije sastanka ne da vam mira. Znojni dlanovi, piskutavi glas ili pak leptirići u trbuhu često mogu narušiti kvalitetu vašeg izlaganja. Uz pomoć malih i jednostavnih trikova svedite nervozu na minimum i uživajte u prezentiranju svojih zamisli i ideja pred drugima.

1. Važan je dobar doručak

Jutro uoči izlaganja nikako ne preskačite doručak. Prazan želudac može dovesti do toga da se osjećate kao da uopće nemate energije u tijelu. Stoga dan započnite obilnim obrokom kako se ne biste kasnije morali koncentrirati na hranu. Napravite si omlet, popijte kavu i bit ćete spremni za početak dana.

2. Abdominalno disanje

Abdominalno disanje ili duboko disanje iz trbuha smirit će vašu tjeskobu i pripremiti vas na suočavanje s vašim strahovima. Abdominalno disanje je vrlo jednostavno. Za početak se udobno smjestite. Jednu ruku prislonite na trbuh i počnite lagano udisati kroz nos. Kad ste trbuh napunili zrakom stisnite trbušne mišiće i lagano ih počnite opuštati dok izdišete na usta.

Foto: pixabay

3. Ponašajte se normalno

Ne trčite uokolo govoreći "nervozan sam" prije izlaganja. Umjesto toga uvjerite se da je sve uredu i da ništa neće poći po zlu. Ako vas ljudi oko vas nastoje zaplašiti, maknite se od njih i okružite se onima koji vjeruju u vas.

4. Igrajte se s antistres lopticom

Stiskanje antistres loptice opustit će vaše mišiće i ukloniti stres.

5. Potražite motivirajuće izreke na internetu

Motivirajući citati neće vas samo smiriti nego i napuniti vas s pozitivnom energijom.

6. Izađite na sunce

Izađite po svoju zdravu dozu sunca. Vitamin D napravit će čudesa za vas.

Foto: Shutterstok

7. Pogledajte kroz prozor

Provirite kroz prozor. Pogledajte kako se odvija normalan život vani. Osjetite smirenost života i to će vam dati dodatnu energiju.

8. Odite u kratku šetnju

Kratka šetnja dovoljna je da se rasprše sve vaše sumnje i negativnosti nakon čega ćete se lakše usredotočiti na pozitivne misli.

9. Pojedite bananu

Banane su pune beta-blokatora koji liječe anksioznost, smanjuju krvni tlak i umiruju srce.

Foto: pixabay

10. Prihvatite koncept "nitko nije savršen"

Zapitajte se koji je najgori scenarij koji bi vam se mogao dogoditi? Hoćete li zbog toga umrijeti? Nijedan od ovih vaših scenarija najvjerojatnije nije uvjerljiv i realan. Prihvatite da nitko nije savršen, pa tako ni vi.

11. Popijte zeleni čaj

Zeleni čaj sadrži L-teanin koji pomaže pri uklanjanju stresa. Ako vam je zeleni čaj pregorak, pokušajte s običnom vodom. Važno je da ste hidratizirani.

12. Ne bojte se straha

Prihvatite strah kao sastavni dio života. Nemojte se boriti protiv njega. Samo ga prihvatite i već ste na dobrom početku. Kako jedna poslovica kaže "strah čini vuka još većim". Imajte to na umu!

13. Slušajte opuštajuću glazbu

Glazbeni terapeuti i bend Marconi Union skladali su najopušteniju pjesmu svih vremena "Weightless" koja pomoću specifičnih ritmova, frekvencija i intervala opušta slušatelja. Znanstvene studije pokazuju da je Weightless za 11 posto više opuštajuća nego bilo koja druga pjesma, a kod ispitanika je izazvala smanjene tjeskobe i nervoze za nevjerojatnih 65 posto! Stoga samo stavite slušalice na uši i upalite upravo ovu pjesmu prije početka sastanka.

14. Odite na kratku kavu s prijateljem koji će vas motivirati

Slušanje ohrabrujućih riječi neposredno prije izlaganja dat će vam dodatan vjetar u leđa.

15. Nabacite osmijeh na lice

Najvažnije stvari u životu započinju osmijehom. Zato razvucite široki osmijeh preko svog lica i ne dajte strahu da vam ga oduzme.

Foto: pixabay

>>Ovo su savjeti kako pobijediti stres

>>Ovo je 10 načina kako se riješiti stresa

Komentara 1

NI
ninkos00
16:34 09.10.2015.

sve je ovo mozda u redu , ali kad se radi o socijalnoj fobiji i dijelom anksioznosti pomoc je potrebna i u visemjesecnoj i visegodisnjoj upotrebi antidepresiva kao sto je prozac , citram i sl.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije