Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sportski duh

Obitelj Vukadin: Svi smo zaljubljeni u košarku

obitelj vukadin
Goran Kovačić/Pixsell
23.08.2010.
u 09:01

Najmlađi je Tomo sve zarazio ljubavlju prema sportu pod obručima, a treninge hrvatske reprezentacije u Crikvenici nisu propuštali.

Dio priprema za skorašnje Svjetsko prvenstvo hrvatska je košarkaška reprezentacija odradila u Crikvenici. Na svakom su treningu tri para istih očiju upijala svaki pokret kako bi ih kasnije isprobali na školskom igralištu. Dunja, Jelena i Tomo nisu propustili niti jednu priliku uživati u igri svojih idola, a ništa manje oduševljena nije bila niti mama im Susanne. Osmogodišnji Tomo već je sa šest godina poželio trenirati košarku.

– Trener ga nije htio primiti, govoreći da je premlad, ali Tomo me natjerao da ponovno razgovaram s njim. Trener se sažalio i primio ga, a Tomo je svoju priliku itekako iskoristio, a ljubav je planula - smješka se Susanne.

Svi su poklekli

Kako je Tomo bio još premlad da bi sam odlazio trenirati, na igralište ga je pratila gotovo svaki dan cijela obitelj. Tako su "žrtve" ljubavi prema sportu pod obručima padale jedna za drugom, dok je sve to promatrao tata Georgije, koji je već tada trenirao s veteranima.

- Jelena i Dunja trenirale su odbojku, ali uz Tomu su se počele pomalo zanimati za košarku. Dunja je ubrzo i sama počela trenirati, a i ja sam zavoljela taj sport – priča Susanne, priznajući da su 17-godišnju Jelenu malo nagovarali na košarku zbog idealnih tjelesnih predispozicija i talenta.

– Meni za dušu otišla je na jedan trening. Taj se trening pretvorio u tri mjeseca - kaže mama. Dok je mali Tomo veliki obožavatelj zagrebačke Cibone, djevojke navijaju za Split, ali imaju i favorita među ženskim klubovima, Jolly JBS Šibenik. No, iako su pravi navijači, u obitelji Vukadin nema prepirki. Glavno je, kažu, da se svi trude i daju 100 posto od sebe.

Ženski favoriti

Tomo košarku promatra isključivo "ozbiljno", pa će kad ga pitate koji mu je najdraži igrač, bez razmišljanja reći – Marko Popović! Djevojke također imaju top listu najdražih, ali one imaju i onaj drugi popis – najzgodnijih. Obje se slažu oko Ante Tomića, no prvi izbor Jeleni je mlada nada hrvatske košarke Mario Delaš, a Dunji dugokosi reprezentativac Krešimir Lončar.

Svo troje nadaju se da će im se pružiti prilika da upoznaju svoje uzore, koji su im se na pripremama učinili vrlo simpatičnima. No, ti su treninzi i poslužili svrsi.
– Pratili smo svaki trening, a mislim da je to djeci puno koristilo. Imali su priliku vidjeti da i profesionalni sportaši moraju slušati svoje trenere i raditi identične vježbe kao oni - zadovoljna je Susanne.

Kako su tijekom ljeta svaki dan zajedno trenirali, svi su odlučni pokušati isti tempo održati i kad počne škola. No, dotad ih još očekuje Svjetsko prvenstvo u košarci. Turska je predaleko, ali televizor i navijački rekvitziti već su spremni.

Komentara 1

AN
antederonja
21:45 17.01.2014.

Tomo legendo...svaka ti cast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije