Nutricionisti tvrde da i hrana iz konzerve također može biti zdrava: Evo koja je najzdravija
Konzervirana srdela obično ima i manje žive od mnogih drugih vrsta ribe iz konzerve i odličan je izbor kad vam svježa nije dostupna, kaže nutricionistkinja
Komentari 3
Ništa konzervirano nije zdravo to je nužno zlo kada nema sezonskog povrća i voća dobro dođe konzervirano. Isto se odnosi na suhomesnate proizvode koji su puni natrija, a meso koje se koristi za njihovu proizvodnju je već zbog samog načina industrijskog uzgoja puno hormona, antibiotika i nitrata. Osim toga, u procesu prerade u ovakvo meso se još dodaju umjetni okusi i boje. Konzervirano se koristi kada nemaš gdje skuhati, nešto brzo s nogu. Sardina u konzervi upitne je vrijednosti, sve ono što nisu uspjeli prodati konzerviraju i tako se pokušavaju naplatiti sljedećih mjeseci.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Nitratne soli u salamama, služe samo tome da vežu vodu na sebe, da bi salama bila teža!! Znači otrovno poskupljenje!! Za dodavanje iste u prehranu tribala bi bit propisana duža robija!! Industrija je u rukama par ljudi, zato mogu radit šta oće.