Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Futuristički grad

Novi put svile: Grade 'novi Dubai'

Port City Colombo
Foto: Screenshot/YouTube
02.08.2018.
u 16:34

Na  2.6 četvorna kilometra površine Šri Lanka bi mogla dobiti grad prepun visokih nebodera,  lijepih plaža, bolnica, caffe barova, noćnih klubova, skupih automobila...

Ako u Google utipkate Port City Colombo nećete ostati oduševljeni. Slike prostranog zemljišta punog pijeska kojeg guta ocean nikoga neće ostaviti bez daha, ali za par godina upravo biste tu lokaciju mogli gledati kao možebitnu destinaciju za medeni mjesec.

Na  2.6 četvorna kilometra površine Šri Lanka bi mogla dobiti grad prepun visokih nebodera,  lijepih plaža, bolnica, caffe barova, noćnih klubova, skupih automobila...

Ako vam ova priča zvuči poznata, niste jedini...planiraju izgraditi novi Dubai

"To je sasvim novi grad koji će sada gotovo dvostruko povećati veličinu Colomba (glavni grad)", kaže Janaka Wijesundara, bivši ravnatelj Ureda za urbanistički razvoj Šri Lanke. "To će drastično promijeniti cijelu zemlju", dodaje.

Očekuje se kako će u gradu živjeti oko 80.000 ljudi, a još 250 tisuća bi dolazili na posao svakodnevno. 

Investitori su Kinezi, a to je najveće pojedinačno izravno strano ulaganje u povijest Šri Lanke - projekt je vrijedan 1,4 milijarde dolara od strane kineskog inženjerskog poduzeća China Communications Construction Company (CCCC) koje se nalazi u državnom vlasništvu.

Savjeti za ljetovanje s malom djecom

Port City Colombo
1/7
Ključne riječi

Komentara 1

AU
austrougarskigeneral
10:30 04.08.2018.

deluxe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije