Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sagorijevanje kalorija

Novi hit u vježbanju - trčanje po stepenicama

trcanje
14.02.2010.
u 15:31

Osoba prosječne kilaže trčanjem uz stubište sagorjet će 704 kalorije za sat vremena. Trčanje uz stepenice ubrzava srčani ritam za cca 50 posto .

Trčanje po stubištima najviših zgrada jedan je od napornijih novih trendova u svijetu tjelovježbe no fitness ovisnici širom svijeta prihvatili su ga objeručke. Fizički naporan trening posebno je popularan u zgradama poput Empire State Buildinga u New Yorku, tajvanskog tornja Taipei 101 te tornju Sydney u Australiji.
I u Britaniji je sve veći broj rekreativnih trkača koji do vrha nebodera stižu težim putem - trčeći uz stubište. Postao je opsesija i za mnoge Londončane čiji je cilj istrčati svih 920 stepenica Towera 42 za 15 minuta - najviše zgrade u Londonu koja doseže 183 metara. Natjecanje u ovoj zgradi prošle je godine privuklo 600, no ove već 1200.

Osoba prosječne kilaže trčanjem uz stubište sagorjet će 704 kalorije za sat vremena. Trčanje uz stepenice ubrzava srčani ritam za cca 50 posto .

Ključne riječi

Komentara 1

SM
smjeskoh
16:34 14.02.2010.

Ovi novinari baš i ne izlaze puno na svježi zrak, zar ne? Već godinama trčim uz i niz stepenice a isto to radi barem pola joggera u mom gradu. Ne vidim razloga da i drugdje nije tako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije