Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u monty pythonovu stilu

Nizozemci uveli novi prometni znak: Pogledajte kako izgleda "smiješno" prelaženje ceste

SBS6 Screenshot
29.10.2018.
u 11:14

Grad Spijkenisse blizu Rotterdama u čast Monty Pythonov "Letećem cirkusu" uveo je duhovito prelaženje ceste

Zamijenili su obične prometne znakove za pješački prijelaz slikom koja je kopija legendarne poze Johna Cleesea koji u ruci drži aktovku, a noga mu je visoko podignuta u zraku.

Foto: SBS6 Screenshot

Prisjetite se skeča "Silly Walks"...

– Lijepo je vidjeti ljude kako prelaze cestu s osmijehom na licu i nadamo se da će ih što više to raditi – rekao je vijećnik Jan Willem Mijnans. Naglasio je i koliko god da prelaženje ceste bilo smiješno, prometna pravila i dalje vrijede i automobili i dalje moraju stati. 

Foto: SBS6 Screenshot

Monty Pythonovci su i dalje vrlo popularni u Nizozemskoj, a prije dvije godine John Cleese otvorio je mural "Silly Walks" u Eindhovenu. 

Foto: SBS6 Screenshot

Na YouTubeu objavljene su snimke Nizozemaca koji prelaze cestu na urnebesne načine. 

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar pozitiva
pozitiva
14:44 29.10.2018.

Treba biti i duhovit ! Nizozemci samo pokazuju kako se moze uzivati u zivotu i u malim stvarima, npr. duhovitim prometnim znakovima. Ljudi se smiju, a to je najvaznije !

VO
vorda400
11:38 29.10.2018.

Kad sve radi u državi kako treba onda si vlast i narod mogu dopustiti i ovakve stvari problem je npr kod nas što je cirkus u vladi pa nam još i na cesti ne treba toga dodatno

AL
Aleluja
15:19 29.10.2018.

Novinarima Večernjeg su Norveška i Nizozemska jedno te isto? Eto što se dogodi kad ukineš zemljopis u školama. ... "A new sign in Ørje encourage residents to walk silly." piše u opisu videa. ... "Ørje is the administrative centre of Marker municipality, Norway, not far from the Swedish border."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije