Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uf...

Nije se mogla riješiti mrlja na plafonu, a kada je shvatila što su - ostala je zgrožena

Reddit
02.04.2024.
u 10:30

Dok je plijesan čest problem tijekom hladnijih mjeseci, jedna je žena ostala užasnuta nakon što je shvatila da su njezine mrlje na stropu uzrokovane nečim sasvim drugim - i neće joj biti lako riješiti ovaj problem.

Jedna je korisnica Reddita objavila fotografiju svoga stropa s dvije smeđe mrlje. S obzirom da sama nije znala odgovor, upitala je ostale korisnike kakve su to mrlje koje joj se stalno pojavljuju na stropu te je objasnila da strop nije ni vlažan ni mekan, prenosi Mirror.   

Dodala je i da su se mrlje prvo počele pojavljivati u kutovima, ali onda su krenule i prema sredini. Obratila se i susjedi s kata, ali ona joj je rekla da njen pod nije mokar. Također, ljudi iz održavanja samo su joj prefarbali strop, ali mrlje su se opet pojavile. 

VEZANI ČLANCI: 

Mnogi su komentirali njenu objavu, a većina korisnika ju je upozorila da nije u pitanju plijesan ili napukla cijev, već mišja ili štakorska mokraća. ‘Imao sam ovakve mrlje i ranije, prvo sam mislio da je to neka vrsta mrlje koja se ponavlja, ali onda sam shvatio da su to miševi na tavanu’, napisao je jedan korisnik.

Drugi, koji su imali slična iskustva, objasnili su da su smeđe mrlje koje se pojavljuju na različitim mjestima urin glodavaca koji curi kroz gips i boju. Neki su pisali i da se možda radi o curenju vodovoda te su je savjetovali da koristi ultraljubičastu (UV) svjetiljku kako bi provjerila je li to zapravo mokraća.

VEZANI ČLANCI: 

‘Osvijetljen UV svjetlom, urin glodavaca svijetli jer fluorescira’, napisao je jedan korisnik. Druga korisnica je dodala da bi trebala pokušati i pomirisati mrlje: ‘Moj sin je namirisao takve mrlje i rekao da smrde na kavez za hrčke. Tako sam znala da je to mišja mokraća’. 

Glodavci poput miševa ili štakora svojim urinom i izmetom mogu uzrokovati ozbiljna oštećenja i prenijeti bolesti poput salmonele i listerije. 

Znanstvenici upozoravaju: Nikada ne ubijajte pauka kojeg ste pronašli u domu

Komentara 1

Avatar spica1
spica1
14:21 02.04.2024.

ajme kakvo umijeće od članka!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije