Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Nezaboravni obiteljski odmor na snijegu

Koruška
Foto: Kärnten Werbung
1/8
PR
Autor
PR članak
03.12.2015.
u 08:30

Prostrani i zajamčeno zasniježeni spustovi, snježni i zabavni parkovi ili staze za mogulsko skijanje. U Koruškoj, austrijskom osunčanom jugu, obitelji su na pravom mjestu. Na odlično pripremljenim i sigurnim stazama početnici i znalci kreću se pod toplim zimskim suncem – a da pritom ne moraju stajati u redovima za liftove. Udobnost i užitak jamče vam veliki i mali bonbončići: udobni liftovi sa grijanim sjedalicama, saune s infracrvenim svjetlom na skijaškim stazama, butler na stazi ili taksi u konjskim zapregama. Povrh toga očekuje vaš mnoštvo mogućnosti za sanjkanje, klizanje na zaleđenim jezerima i vodena zabava s toboganima i potocima divljih voda u koruškim termama i kupalištima.

Kada se djeca osjećaju dobro, onda su i roditelji sretni. Toga smo mi u Koruškoj itekako svjesni. Kod nas se djevojčice i dječaci mogu ne samo kretati na sigurnim i certificiranim stazama, već mogu i dokazati svoje vještine u Snježnim parkovima i na stazama za mogulsko skijanje, mogu se natjecati na trkačkim stazama s tatom ili osjetiti kako je biti zvijezda ako sudjeluju na utrci Skimovie. Nastavak slijedi na brežuljkastim šumskim skijaškim putovima gdje će se moći nauživati porcije treskanja po stazi. Malci će biti oduševljeni kada ih na stazi dočekaju maskote koje plešu i pjevaju, bit će sretni što se mogu zagrijati izravno na stazi ili sudjelovati u pravljenju snjegovića.

Koruška ima za ponuditi sve ono što zimovanje u društvu obitelji čini nezaboravnim. Bez obzira radi li se o skijanju ili snowboardingu, jeste li početnik ili napredni skijaš, želite li zabavu i doživljaj ili pak odmor. Izvan staza očekuje vas još mnoštvo mogućnosti za sanjkanje, klizanje na zaleđenim jezerima i vodena zabava s toboganima i potocima divljih voda u Koruškim termama i kupalištima.

Već ste čuli za obiteljski euro? On je dio tjednog paket-aranžmana koji je dostupan u regiji zimskih sportova Bad Kleinkirchheim. Ovdje djeca do 12. godine života mogu skijati do mile volje u pratnji roditelja na oko 100 kilometara staza po cijeni od samo jednog eura dnevno. Povrh toga, postoji opcija najma skija ili snowboarda. Osim toga, tu su i brojni obiteljski paketi – od odmora na seoskom gospodarstvu pa do hotela s pet zvjezdica. Od 5. ožujka skijaška će karta za čitavu obitelj u partnerskim poduzećima biti uključena u cijenu, a ulaz u terme bit će 50 posto jeftiniji.
Informacije: www.badkleinkirchheim.at
Informacije: www.familien-euro.at

U dječjem kampu pod nazivom Windel-Wedel-Camp smještenom u regiji Liesertal – Maltatal djeca od druge godine života mogu uz igru naučiti vještinu skijanja. „Savini koljena, drži glavu gore!“ – uz pomoć preporuka i trikova educirani učitelji skijanja pobrinut će se da mališani na skijama brzo dobiju osjećaj za plugove i okrete.
Informacije: www.familiental.com

Prijatelj obitelji na Weissenseeu je Meterix, mali mjerni medo. On simbolizira odličan rabatni sustav pod geslom: „što niži to povoljnije“ i pomaže roditeljima da uštede novac tijekom obiteljskog zimovanja. Zahvaljujući Meterixu djeca (mlađa od 12 godina) plaćaju u izabranim smještajnim objektima samo prema svojoj tjelesnoj visini. Besplatno skijanje je na rasporedu od 21. veljače do 6. ožujka, uz uvjet da ste smješteni u jednom od 40 partnerskih poduzeća. A nakon skijanja? Zimi se Weissensee pretvara u najveću prirodnu potpuno zaleđenu površinu Europe. Ledeni prekrivač dosegne čak 40 cm. Na glatkim i pripremljenim ledenim stazama čija dužina iznosi 5 do 25 km kao i na terenima za klizanje na ledu možete savršeno klizati i igrati hokej. Osim toga, u ponudi su i tečajevi klizanja i trčanja na ledu. Također, hit je četiri kilometra duga prirodna staza za sanjkanje na pašnjaku Naggler gdje se svake srijede održava i seminar za jodlanje i sanjkanje.
Informacije: www.weissensee.com

Nassfeld, najveće skijalište Koruške, također pokazuje svoju obiteljsku stranu. Kao „nice surprise“ djeca do desete godine života pozvana su, u odabranim terminima i uz određene uvjete, na besplatno skijanje. A čemu se najviše raduju mali i veliki ljubitelji zimskih sportova? Najdužoj stazi pod reflektorima Alpa, snowparku Nassfeld, „Blue Day“ sa zabavnim uređajima, trima skimovie stazama i odlično izgrađenom terenu za skijaški trening.
Informacije: www.nassfeld.at

Oko jezera Millstätter okreće se Skijaški karusel. Zahvaljujući položaju usred Koruške, gosti stižu s obale jezera Mölltaler za oko trideset minuta vožnje autom do najljepših skijaških padina Koruške: na Sportberg Goldeck, Bad Kleinkirchheim/St. Oswald, Katschberg, Nassfeld ili na ledenjak Mölltaler. U ovoj regiji cijene za obitelji posebno su povoljne: od 3. siječnja do kraja sezone djeca do 14. godine, koja su sa svojim obiteljima smještena u objektima oko Millstätter Seea, imaju pravo na besplatno skijanje u skijalištu Sportberg Goldeck. Jedini uvjet je da roditelji kupe skijašku kartu.
Informacije: www.millstaettersee.com

Heidi Alm Ski Park na Falkertu smatra se idealnim mjestom za povlačenje u tišinu za obitelji s djecom koja u pratnji likova iz crtića Heidi i Petra mogu usvojiti vještinu skijanja. Četiri vučnice i dvanaest kilometara staza čine odličnu kulisu za prve vijuge po snijegu, a zatim se odlazi u Heidi’s Kids Snowpark gdje ih očekuju pomagala kao što su: kicker, boxes, railing, strme okuke i valovite staze. U skijaškom parku Heidi-Alm na Falkertu djeca do navršene šeste godine besplatno skijaju u pratnji odrasle osobe. Što će roditelje oduševljene skijanjem dodatno obradovati? S oko 2300 metara Falkert je raj za freeridere i ljubitelje skijaških tura.
Informacije: www.heidialm.at

 

Skijalište Turracher Höhe idealno je za obitelji, koje će povrh svega biti nagrađene pogodnostima kod kupnje dnevne skijaške karte, rezerviranja posebnih dječjih tečajeva skijanja i hotela s posebnom ponudom prilagođenom djeci (npr. čuvanje djece preko vikenda i za vrijeme školskih praznika). Tražite li posebni i izvanredni doživljaj, onda sjednite u 1,6 kilometara dugi alpski vlak smrti „Nocky Flitzer“ i sjurite se u dolinu. Za adrenalinsko uzbuđenje će se pobrinuti Snowpark i Funslope. Za adrenalinsko uzbuđenje će se pobrinuti Snowpark i Funslope.
Informacije: www.turracherhoehe.at
Infor: www.nockyflitzer.at

Gerlitzen, brdo podno Villacha, označeno je žigom kvalitete „Welcome Beginners“. Pritom stručnjaci iz udruge Seilbahnverband provjeravaju je li skijalište doista prikladno za početnike i povratnike na skije. Gerlitzen nudi zapravo sve za odlične i nezaboravne obiteljske dane skijanja, između ostaloga široke staze, terene za djecu Kinderland i Schneebärenland, ugostiteljstvo prilagođeno dječjim potrebama i smještajne objekte pogodne za obitelji. Također u regiji Villach: rekreacijski centar Erlebniswelt Kärnten Therme u Warmbadu Villach uz tobogane na cijevi, Crazy River ili plivanje poput Male sirene.
Informacije: www.region-villach.at
Informacije: www.kaerntentherme.com

Regija Wörthersee kao i glavni grad ove pokrajine, Klagenfurt, imaju za zimske dane također u pripremi vrlo prigodnu ponudu za čitavu obitelj. Vidikovac „Pyramidenkogel“ i božićni sajam u Klagenfurtu uvijek su vrijedni posjete. Posebno lijep doživljaj pruža Advent u Veldenu koji ovu župu na jezeru pretvara u anđeosku metropolu, a dječica postaju mali pomagači Kriskindlu. Dobar uvid u korušku tradiciju i običaje pruža tihi advent na adventskoj šetnici u Pörtschachu.
Informacije: www.stilleradvent.at
Informacije: www.veldener-advent.at
Informacije: www.pyramidenkogel.info

U „Katschijevu dječjem svijetu“ na Katschbergu svi se mališanu osjećaju odlično. Ovdje su na sigurnom i mogu pod budnim okom učitelja skijanja krenuti u prve vijuge po snijegu. Likovi iz crtića koji govore smješteni su duž staze koja je rezervirana samo za djecu i bodre klince dok oni jurišaju niz stazu, a Mini-Jet, tanjurić prilagođen djeci, opet ih vraća na start. Trebaju li malci neku stanku, mogu se odmoriti i zagrijati u ugrijanim paviljonima. Nakon dana provedenog na skijanju „taksi u konjskim zapregama“ djecu vraća natrag u hotel.
Informacije: www.katschberg.at

Jeste li već čuli za kartu snjegović? Ona vrijedi u Heiligenblutu za djecu do desete godine, a košta u kombinaciji s kartom roditelja 2 eura.
Informacije: http://www.heiligenblut.at

U turističkoj regiji Mittelkärnten obitelji lude za skijanjem doći će na svoje u regijama Flattnitz, Saualpe i Simonhöhe. Daleko od skijaškog šušura Flattnitz pruža na zajamčeno zasniježenim stazama siguran zimski osjećaj za mlade i starije, i to od početka prosinca do kraja ožujka. Na Simonhöhe klinci će uživati u snježnim razonodama, dok će roditeljima uzbudljivi skokovi u zabavnom parku priuštiti pravu radost skijanja. Izniman je doživljaj strmoglava partija sanjkanja prema zalazećem suncu. Skidoo vodi sanjkaše izravno u pustolovinu.
Informacije: www.kaernten-mitte.at

Mala ali profinjena skijališta u Lavanttalu: Blagi brežuljci i preglednost područja Koralpe, Klippitztörl i Weinebene izvrsni su za skijaše početnike i povratnike na skije. U postsezoni klinci, koji su s roditeljima smješteni u izabranim objektima, imaju besplatan smještaj u skijalištu Klippitztörl.
Informacije: www.koralpe.com
Informacije: www.weinebene.at
Informacije: www.klippitz.at

Više informacija na www.koruska.info i info@kaernten.at

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?