Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne još zbog djece

Nevjerojatno: Svaki deseti par planira se razvesti

razvod
VL FOTO
13.09.2012.
u 11:09

Idilični odmor s obitelji nakon dolaska kući pretvara se u pakao pa se sve više parova odlučuje razvesti. Ipak, neki će čekati dok djeca ne napune 18 ili upišu fakultet

Svaki deseti par ostat će u braku zbog djece, no kad ona odrastu, planiraju se razvesti. Anketa koju je proveo HealBee, stranica za pomoć ljudima koji su nedavno izašli iz veze ili braka, pokazala je da se neki parovi nakon godišnjeg odmora na kojem glume sretnu i bezbrižnu obitelj odlučuju ostati zajedno unatoč problemima. No alarmantno je to što broj razvoda nakon godišnjih raste jer sukobi najčešće eskaliraju kad se obitelj vrati kući i život im krene uobičajenim tijekom. 

Istraživanje je pokazalo da se čak 83 posto parova trudi bolje ponašati ako se u blizini nalaze djeca, trećina je već prijateljima izjavila kako nemaju namjeru ostati zajedno dok ih smrt ne rastavi, a 72 posto "u glavama" već ne živi kao par. Oko 60 posto parova ostaje zajedno dok djeca ne odrastu, prenosi Daily Mail.

– Najviše nas iznenađuje činjenica da da se velik broj roditelja osjeća obaveznima ostati zajedno te zanemariti svoju vlastitu sreću radi sretnijeg djetinjstva svoje djece. No ne razmišljaju kako je to odrastati u domu u kojem vlada neprijateljstvo. Osim što postoji realna mogućnost da djeca počinju sama sebe kriviti za loše raspoloženje roditelja, razvod roditelja kad djeca odrastu otvara mogućnost da i ona sama slijede njihovo ponašanje – kazao je voditelj studije.

Komentara 2

Avatar simpleman
simpleman
06:06 14.09.2012.

Vrlo zanimljivu anketu možete napraviti i vi gdje ćete provesti istraživanje koliko manje brakova se raspada na selu u odnosu na grad i vjerujem da će ćete doći do šokantnih rezultata pa onda ajmo raspravljati šta to ne štima sa životom u gradu.

PA
pancake
15:29 14.09.2012.

raspada se puno brakova jer ih se još uvijek! previše sklapa jer im se "zalomilo", a inače bi isti par prekinuo za koji mjesec. da se uvede obavezna kontracepcija, sigurno ne bi bilo toliko razvoda. osim toga, ljudi se takođerr razvode zato što su razmaženi i nespremni na kompromise. možda bi bilo učinkovito uvesti novčane kazne za parove koji se razvode. :P

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije