Naslovnica Lifestyle

Nevjerojatno! Provjerite što će se dogoditi ako pogledate ovu fotografiju naopako

Ovo je jedna od mana mozga. Nismo navikli lice gledati obrnuto, pa mozak nije evoluirao da vidi promjene
19. listopada 2018. u 08:00 6 komentara 29455 prikaza
Foto: Facebook

Znanstvenici objašnjavaju ovaj efekt na mozak kao "tačerovski efekt". Naime, ljudski mozak ne može procesuirati lice okrenuto naopako. Mozgovi su nam programirani tako da lice možemo prepoznati samo odozgo prema dolje – dakle, prvo oči, pa nos, zatim usne. Stručnjaci ovo nazivaju jednom od mana mozga. Kad se fotografija okrene, zapravo izgleda ovako: 

 | Autor : Facebook/ Naš potok Foto: Facebook/ Naš potok Iako smo svjesni činjenice da je fotografija, odnosno lice na fotografiji okrenuto obrnuto, s time se toliko rijetko susrećemo da je mozgu jako teško isprocesuirati kakav se izraz lica nalazi na onome što vidi. "Tačerovski efekt" zapravo je najlakše objasniti time da nismo u stanju vidjeti promjene na licu ako je okrenuto naopako, a odmah ih primjećujemo ako lice stoji onako kako smo navikli gledati. 

 | Autor : Facebook/ Naš potok Foto: Facebook/ Naš potok

Djevojačka zabava objavila na Redditu Gošća na djevojačkoj zabavi ostala u šoku 'darom' koji je dobila od mladenke
r
Reserved
Globalno popularna serija Igra prijestolja je završila, no čini se da je njezin utjecaj na modu itekako prisutan
  • HercegBosna:

    Al zato 100€ prepoznamo i naopacke..

  • Vito:

    Nevjerojatno! Provjerite što će se dogoditi ako pogledate ovu fotografiju naopako ::: Što se može dogoditi dogodilo se prije objave --- photoshop __ Pokušajte to napraviti sa živom osobom pa će te vidjeti da joj se usnice ne mijenjaju i ... prikaži još! da joj rubovi očiju ne promijene smjer, ne "padnu" prema čelu ili bradi, ovisno o položaju glave. __ Pogledajte osobu i zamolite ju da nagne glavu na bilo koju stranu - usnice joj neće promijeniti položaj kao niti oči.

  • wolf_cro:

    Pa sad, kako se uzme. Priznajem, oči nisam skužio, ali usta su mi odmah bila nelogična.