Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Nevjerojatna priča: Tri sestre rodile u istom danu

Neobičan slučaj dogodio se jutros, a Mara Mugoša je postala baka četvero unučadi
08. studenoga 2019. u 16:59 10 komentara 8358 prikaza
Foto: Vijesti online

Tri sestre rodile su i to u razmaku od samo dva sata, u Cetinju u Crnoj Gori. Stefana, Darija, Uroša i Anju rodile su tri sestre - Olivera Mugoša Midžor, Jasna Rakočević i Jelena Vukčević, pišu Vijesti online.

 | Autor : Vijesti online Foto: Vijesti online

Prva je Olivera rodila Stefanu, nakon nje Jasna blizance Uroša i Anju i zadnja je na redu bila Jelena koja je rodila Dariju.

Baka Mara nije mogla opisati svoju sreću, a za Vijesti online je samo izjavila: "Ne znam gdje sam, ni na nebu ni na zemlji".  Mara je u 9 sati dobila prvog unuka, u 10 je druga kći rodila blizance, a u 11h već je bila četverostruka baka. 

Inače, 2015. godine u Irskoj je zabilježen sličan slučaj. Tri sestre rodile su na isti dan, u istoj bolnici. Prva je rodila sestra Mairead FitzPatrick - dječaka po imenu Thomas Og u 3:25. U 11 sati rodila je Joeline Godfrey - djevojčicu Sorchu, doke je treća sestra Bernie Ward rodila dječaka Phelima oko 20:30 sati. Četvrta sestra Christina Murray, također je tada bila u bolnici i iščekivala porod, a izjavila je tada 'kako se osjeća pomalo razočarano što nije rodila na isti dan kao i njezine sestre.'

 | Autor : Facebook/RTL Foto: Facebook/RTL

Sestre su rodile 1. rujna 2015. godine. Mairead je imala termin 28. kolovoza, Joeline je podvrgnuta carskom rezu, a Bernie je rodila jedan dan ranije od termina koji je bio 2. rujna.

Što kažete? Drugačiji odgoj: 'Moja djeca nikada nisu bila u školi i ne rade zadaće. To je njihov izbor'

I u Hrvatskoj se prije tri godine čak dvaput dogodio sličan slučaj, doduše, u pitanju su bile dvije sestre. Dvadesetpetogodišnje jednojajčane blizanke Sara Marić i Karmen Sladić, rodile su istog dana, 8. lipnja 2016., u šibenskoj bolnici. Karmen koja ima trogodišnjeg sinčića Matu rodila mu je bracu Tonija, a Sara, 10 minuta starija blizanka, svoje prvo dijete - kći Toninu.
Dvije sestre također su te 2016. godine rodile su na isti dan i to u Zagrebu. Očekivani termini poroda bili su 14. i 15. veljače, no bebe su odlučile požuriti pa su se rodile u ponedjeljak i to skoro u isti sat. Obitelj Marijane i Martine slavi dvostruko. Obje sestre rodile su u utorak. 'Došla sam na pregled. Bila sam otvorena četiri centimetra već i trudove lagano imala i doktor me poslao u predrađaonu kod sestre', rekla je za Dnevnik.hr Martina Petreković iz Zaprešića.

Pogledajte čovjeka koji već 47 godina peče kestene na Cvjetnom trgu: 

Zadar: Testiranje na Covid-19 u Općoj bolnici
PISMO OBIŠLO HRVATSKU
Prebolio COVID-19 pa otkrio što morate imati doma: 'Korona boli kao sam vrag'
NOVA REVOLUCIJA POLJOPRIVREDE
Star Trek na hrvatskoj njivi: Dronovi snimaju štetnike, AI zbraja kukuruz, traktor sam vozi...