Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Nevjerojatna priča: Tri sestre rodile u istom danu

Neobičan slučaj dogodio se jutros, a Mara Mugoša je postala baka četvero unučadi
08. studenoga 2019. u 16:59 10 komentara 8349 prikaza
Foto: Vijesti online

Tri sestre rodile su i to u razmaku od samo dva sata, u Cetinju u Crnoj Gori. Stefana, Darija, Uroša i Anju rodile su tri sestre - Olivera Mugoša Midžor, Jasna Rakočević i Jelena Vukčević, pišu Vijesti online.

 | Autor : Vijesti online Foto: Vijesti online

Prva je Olivera rodila Stefanu, nakon nje Jasna blizance Uroša i Anju i zadnja je na redu bila Jelena koja je rodila Dariju.

Baka Mara nije mogla opisati svoju sreću, a za Vijesti online je samo izjavila: "Ne znam gdje sam, ni na nebu ni na zemlji".  Mara je u 9 sati dobila prvog unuka, u 10 je druga kći rodila blizance, a u 11h već je bila četverostruka baka. 

Inače, 2015. godine u Irskoj je zabilježen sličan slučaj. Tri sestre rodile su na isti dan, u istoj bolnici. Prva je rodila sestra Mairead FitzPatrick - dječaka po imenu Thomas Og u 3:25. U 11 sati rodila je Joeline Godfrey - djevojčicu Sorchu, doke je treća sestra Bernie Ward rodila dječaka Phelima oko 20:30 sati. Četvrta sestra Christina Murray, također je tada bila u bolnici i iščekivala porod, a izjavila je tada 'kako se osjeća pomalo razočarano što nije rodila na isti dan kao i njezine sestre.'

 | Autor : Facebook/RTL Foto: Facebook/RTL

Sestre su rodile 1. rujna 2015. godine. Mairead je imala termin 28. kolovoza, Joeline je podvrgnuta carskom rezu, a Bernie je rodila jedan dan ranije od termina koji je bio 2. rujna.

Što kažete? Drugačiji odgoj: 'Moja djeca nikada nisu bila u školi i ne rade zadaće. To je njihov izbor'

I u Hrvatskoj se prije tri godine čak dvaput dogodio sličan slučaj, doduše, u pitanju su bile dvije sestre. Dvadesetpetogodišnje jednojajčane blizanke Sara Marić i Karmen Sladić, rodile su istog dana, 8. lipnja 2016., u šibenskoj bolnici. Karmen koja ima trogodišnjeg sinčića Matu rodila mu je bracu Tonija, a Sara, 10 minuta starija blizanka, svoje prvo dijete - kći Toninu.
Dvije sestre također su te 2016. godine rodile su na isti dan i to u Zagrebu. Očekivani termini poroda bili su 14. i 15. veljače, no bebe su odlučile požuriti pa su se rodile u ponedjeljak i to skoro u isti sat. Obitelj Marijane i Martine slavi dvostruko. Obje sestre rodile su u utorak. 'Došla sam na pregled. Bila sam otvorena četiri centimetra već i trudove lagano imala i doktor me poslao u predrađaonu kod sestre', rekla je za Dnevnik.hr Martina Petreković iz Zaprešića.

Pogledajte čovjeka koji već 47 godina peče kestene na Cvjetnom trgu: 

ZADIRANJE U PRIVATNOST
Skandal na granici: Novinara Večernjeg lista policija skinula do gola zbog filtera za cigarete
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata
ALAT ZA PRAVE MAJSTORE
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata, imate li ih sve doma?