Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
grižnja savjesti

Nevjerne muškarce češće pogađa srčani udar

par
Photos.com
24.05.2012.
u 12:47

Mlađa partnerica, stres od nepoznatog okruženja i grižnja savjesti. Idealan recept za srčani udar...

Muškarci koji varaju svoje partnerice, odnosno supruge u većoj su opasnosti od infarkta, pokazalo je jedno talijansko istraživanje.

– Seks izvan braka može biti rizičan i stresan jer ljubavnica je obično mlađa nego partner koji vara. Vjerojatno je i seks češći nakon pretjerane konzumacije hrane i alkohola – kazala je istraživačica Alessandra Fisher.

Istraživači kažu da je krivnja jedan od razloga zašto su problemi sa srcem češći kod osoba koje su izjavile da još uvijek nešto osjećaju za svoje supruge. No nisu isključeni ni stres ni napori kako bi zadovoljili mladu partnericu. Zato smrt češće nastupa u spolnom odnosu s ljubavnicom. Koristeći termine "nevjera" i "izvanbračna veza", istraživači su analizirali učestalost i okolnosti srčanih udara kod muškaraca te su otkrili da su oni sa smrtnim ishodom relativno rijetki u braku, prenosi Medical Daily.

Kod onih koji su varali uočene su više vrijednosti spolnih hormona, veći testisi, veća seksualna želja i bolja seksualna funkcija. Ipak, sve to nije dovoljno da bi se nevjerni muževi u potpunosti oslobodili.

– Moguće je da tajni odnos u nepoznatom okruženju može uvelike povećati krvni tlak i broj otkucaja srca što dovodi do povećane potrebe za kisikom – navodi Fisher.

Ključne riječi

Komentara 1

IS
istima
14:47 24.05.2012.

he he..... veliki dio srčanih udara događa se za vrijeme seksa, i to, pogađate, u zabranjenom voću......... Bože, svete li smrti ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije